Ο Τόλης Φασόης οδηγούσε το BATMOBILE στο Cape Town

Ο Τόλης Φασόης πριν έρθει μαζί με τους γονείς του στην Αθήνα, όπου και δημιούργησε τους Sharp Ties, ζούσε σε ένα παραθαλλάσιο προάστιο του Cape Town. Δεν είναι να απορεί κανείς γιατί οι παιδικές του αναμνήσεις έχουν άρωμα αλμύρας, σκληρής δουλειάς τα καλοκαίρια αλλά και θριάμβων στη θεατρική σκηνή του σχολείου του.

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου; Το σοκ και το δέος που αισθάνθηκα για πρώτη φορά χωρίς να κρατιέμαι από το χέρι του γονιού.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι; Το ‘60ς BATMOBILE, με τον Μπάτμαν οδηγό και τον Ρόμπιν στο διπλανό κάθισμα.

Μοιράσου μια αστεία οικογενειακή ιστορία (με τον μπαμπά, την μαμά ή τα αδέρφια) Στον πατέρα μου δεν άρεσε καθόλου να περιμένει σε ουρές. Κάθε φορά που μας πήγαινε σινεμά ή στο γήπεδο ήταν πολύ αστείο (μάλλον όχι για τους άλλους) ότι έπαιρνε εισιτήρια μέσα σε ένα λεπτό. Πώς τα κατάφερνε; Απλά πήγαινε μπροστά στο ταμείο, παρακάμπτοντας την ουρά. Μας καθήλωνε ο τρόπος που κάθε φορά το πετύχαινε.

Τι θυμάσαι από την πρώτη ημέρα στο σχολείο; Όχι πολλά πράγματα, εκτός ότι από την πρώτη κιόλας μέρα μου άρεσε πολύ μια συμμαθήτρια μου.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό; Fish ‘n’ chips, original και τυλιγμένα σε εφημερίδα.

Είχες συμμετάσχει ποτέ σε σχολική παράσταση; Τι θυμάσαι; Ήμουν ο κλόουν της τάξης και οι δάσκαλοι δεν έχαναν ευκαιρία να με ανεβάσουν στο πάλκο. Επιτυχία δεδομένη. Κι εγώ όμως το έβρισκα μαγικό όλο αυτό γιατί μπορούσα να κάνω ό,τι βλακεία μου ερχόταν και το κοινό γούσταρε.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι; Το Me and Bobby Mcgee του Kris Kristofferson αλλά στην εκτέλεση της Janis Joplin.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο; Το The Go-Between του L.P. Hartley.

Ποιο ήταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά; Το Batman, η 60ς τηλεοπτική εκδοχή του.

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία; Η Mary Poppins.

Πώς θυμάσαι τη γειτονιά που μεγάλωσες; Μέναμε στο Sea Point, ένα όμορφο, παραθαλάσσιο προάστιο του Cape Town. Κάθε πρωί ξυπνούσαμε από την μυρωδιά της θαλασσινής αλμύρας σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Απέναντι όμως από το σπίτι υπήρχε η κάβα της γειτονιάς και γινόντουσαν συχνά φασαρίες. Σκέψου ότι μιλάμε για τα δύσκολα χρόνια του απαρχάιντ.

Ποιες ήταν οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που πέρασες ως παιδί; Δεν έχω κάνει ποτέ διακοπές σαν παιδί με τους γονείς μου γιατί το Sea Point ήταν τουριστικό θέρετρο και τα καλοκαίρια στο οικογενειακό εστιατόριο είχε πολύ κίνηση. Οι γονείς μου, όπως όλοι οι μετανάστες, δούλευαν σκληρά για να μας μορφώσουν.

Μοιράσου μια ιστορία με τον καλύτερο σου φίλο. Δεν είναι ακριβώς μια ιστορία με τον καλύτερό μου φίλο αλλά είναι η ιστορία που ζήτησα χάρη από έναν φίλο. Είχα ερωτευθεί μια δασκάλα μου και ήμουν σίγουρος ότι με γούσταρε κι αυτή. Βέβαια ήταν όλα στη φαντασία μου. Παρακάλεσα λοιπόν τον προπονητή της ομάδας μας να με βάλει σέντερ φορ γιατί ο στράικερ μας είχε τραυματιστεί. Το έκανε κι εγώ έβαλα τα τέσσερα, από τα συνολικά, πέντε γκολ της ομάδας για να την εντυπωσιάσω. Κερδίσαμε 5-1 και νομίζω ήταν ο καλύτερος αγώνας που έχω κάνει. Μετά ανακάλυψα τη μουσική και βρήκα καλύτερο τρόπο να εντυπωσιάζω τις γυναίκες.

Για περισσότερη παιδική ηληκία βουτήξτε εδώ.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου