Η Κατερίνα Μαλακατέ ήταν ερωτευμένη με τον Πλοίαρχο Νέμο

?

Ποια είναι η πρώτη ανάμνηση της ζωής σου;  Μου είπαν πως ένας εργάτης πήρε όλες τις πιπίλες μου. Κατέστρωνα σχέδια με την ξαδέλφη μου να του βγάλει η θεία μας, που είναι οδοντίατρος, όλα του τα δόντια. Το ξερίζωμα των δοντιών παραμένει ο βασικός μου εφιάλτης.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παιχνίδι;  Το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν μια κατακόκκινη φόρμουλα, έμπαινες μέσα κι έκανες πετάλι, κι αυτή πήγαινε όπου θες. Μου την αγόρασαν οι γονείς μου για να  «κάνω» στο μπαλκόνι, κι όχι κάτω στον δρόμο, όπως το ποδήλατο. Ποδήλατο δεν έμαθα ποτέ.

Τι θυμάσαι από την πρώτη ημέρα στο σχολείο;  Δεν θυμάμαι απολύτως τίποτα. Ούτε από τις επόμενες. Το έχω απωθήσει τελείως.

Μοιράσου μια αστεία οικογενειακή ιστορία (με τον μπαμπά, την μαμά ή τα αδέρφια) Πρέπει να ήμασταν γύρω στα 12, όταν η ξαδέλφη-αδελφή μου (συνομήλικες, μεγαλώσαμε μαζί) συνειδητοποίησε πως την έκλεβα συστηματικά στη Μονόπολη τα τελευταία έξι έτη. Για να την ακρίβεια, της το είπα γιατί βαρέθηκα να την κλέβω. Δεν με ξαναέπαιξε κανένα επιτραπέζιο έκτοτε, παρά μόνον taboo. Κι εκεί κερδίζω πάντως.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου φαγητό; Τα μακαρόνια με κιμά.

Είχες συμμετάσχει ποτέ σε σχολική παράσταση; Τι θυμάσαι;  Ναι, αμέ, σχεδόν κάθε χρονιά του δημοτικού. Το μεγάλο μου σουξέ ήταν η «καλοκαιρινή τρέλα», στην τετάρτη, εγώ με τεράστια γυαλιά ηλίου, τσιγγάνικη φούστα και μπλουζάκι που άφηνε την κοιλιά έξω. Η τελευταία φορά που φόρεσα τέτοιο μπλουζάκι στη ζωή μου.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου τραγούδι; Το αγαπημένο μου τραγούδι ήταν το “Imagine”. Παράφωνα, πάντα.

 Ποιο ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο;  Το «20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα». Αιώνιος έρωτας με τον πλοίαρχο Νέμο.

Ποιο ήταν η αγαπημένη σου τηλεοπτική σειρά;  Η αγαπημένη μου τηλεοπτική σειρά ήταν το «21 Jump street». Δεν νομίζω πως πρέπει να συνεχίσω να λέω γιατί. Φανταζόμαστε όλοι.

Ποια ήταν η αγαπημένη σου ταινία;  Η αγαπημένη μου ταινία ήταν το Philadelphia με τον Τομ Χανκς.

 Πώς θυμάσαι τη γειτονιά που μεγάλωσες;   Έμενα σε μια πολυκατοικία στην Ηλιούπολη, στον πρώτο όροφο, με τεράστιο μπαλκόνι και πυλωτή. Το μπαλκόνι έβλεπε στο Άλσος. Παίζαμε ως αργά εκεί μέσα, και το χειρότερό μας ήταν η πρώτη μάνα που θα ούρλιαζε -από το μπαλκόνι πάντα- για να ανέβουμε στο σπίτι μόλις νύχτωνε. Η μάνα μου ποτέ δεν ήταν η πρώτη.

Ποιο ήταν το αγαπημένο σου παγωτό;  Βανίλια, φράουλα και σιρόπι φράουλα.

Ποιες ήταν οι καλύτερες καλοκαιρινές διακοπές που πέρασες ως παιδί; Μακράν οι καλύτερες διακοπές που πέρασα ως παιδί ήταν σε μια από αυτές τις φτηνιάρικες κρουαζιέρες στο Αιγαίο, 2-3 νησιά και Κουσάντασι. Ατελείωτο φαί, όλη μέρα στη θάλασσα και στο καράβι, συνεχής εναλλαγή τοπίου.

Μοιράσου μια ιστορία με τον καλύτερο σου φίλο. Ήταν στην πρώτη γυμνασίου, στη γιορτή μου, που μας άφησαν πρώτη φορά να πάμε σινεμά. Θα βλέπαμε τις «Πράσινες τηγανητές ντομάτες» στο πανάρχαιο και ερειπωμένο τότε ακόμα «Νανά». Στα μέσα της προβολής- δεν είχα ξαναπάει σινεμά- η μηχανή χάλασε και μας σχόλασαν. Αποφασίσαμε να πάρουμε μόνες μας το λεωφορείο και να γυρίσουμε σπίτι, να μην περιμένουμε να έρθουν να μας μαζέψουν οι γονείς, κινητά δεν υπήρχαν, ούτε καρτοτηλέφωνα. Δυο πρωτιές μέσα σε μια μέρα – μόνη στο λεωφορείο και το σινεμά. Η κατσάδα που φάγαμε ήταν άνευ όποιου προηγουμένου.

Γεωργία Δρακάκη

Share
Published by
Γεωργία Δρακάκη