Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου:Τη θεσμική μου ευθύνη την αναλαμβάνω δηλώνοντας «παρούσα».

Η ομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου:

«Το πώς ο καθένας επιλέγει και αποφασίζει να πράξει μπορεί να διαφέρει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα τις αποφάσεις που βγαίνουν μέσα από μια υπαρξιακή διαδικασία να τις ευτελίζει. Όλοι και όλες κρινόμαστε και θα κριθούμε».

«Εδώ και 5 μήνες η κυβέρνηση δίνει άνιση μάχη σε καθεστώς ασφυξίας και εκβιασμών σε μια Ευρώπη που χρησιμοποιεί το κοινό νόμισμα ως μοχλό και εργαλείο καταναγκασμού και εξευτελισμού των απείθαρχων λαών και ηγεσιών, που μεταμορφώνεται σε εφιαλτική φυλακή για τους λαούς της. Ο ελληνικός λαός εμπιστεύθηκε σε αυτή την κυβέρνηση την υπόθεση της απαλλαγής του από τα δεσμά του μνημονίου. Παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο το χρέος. Το χρέος δεν προέκυψε ως καιρικό φαινόμενο. Το δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ένα χρέος που δόλια η τρόικα μετέτρεψε από ιδιωτικό σε δημόσιο, καταδικάζοντας τον λαό σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης. Το χρέος δεν δημιούργησε/ διόγκωσε ούτε ο λαός ούτε η κυβέρνηση. Εξανδραποδισμός του λαού με όρους οικονομικού ολοκληρωτισμού. Η Γερμανία δεν έχει καταβάλει τις οφειλές της στην Ελλάδα».

«Η Γερμανία απόλαυσε τη μεγαλύτερη διαγραφή χρέους μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Γερμανία συμπεριφέρεται σαν να της χρωστά η ιστορία και ο λαός, σαν να θέλει να πάρει ρεβάνς για τις θηριωδίες της, με μια πολιτική που συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας υπό την ποινική έννοια. Η περιαγωγή του λαού και της κυβέρνησης σε συνθήκες ασφυξίας και απειλής βίαιης χρεοκοπίας συνιστά ευθεία παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστατικού ΟΗΕ κ.α. Ο εκβιασμός δεν είναι νομοτέλεια. Οι δανειστές εκβιάζουν την κυβέρνηση. Ενεργούν δόλια ενώ γνώριζαν από το 2010 ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο. Συνειδητή απόφαση να στερήσουν από τον λαό τα μέσα επιβίωσης, κλείνοντας τη στρόφιγγα της ρευστότητας».

«Ο λαός είπε όχι σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα. Το όχι οι δανειστές επιμένουν να προσπαθούν να το μετατρέψουν σε ναι. Το όχι του λαού υπερβαίνει όλους και όλες μας. Η κυβέρνηση εκβιάζεται για να συναινέσει σε εκείνα που δεν την αντιπροσωπεύουν, δεν της αναλογούν. Ο πρωθυπουργός μίλησε με ειλικρίνεια, γενναιότητα. Είναι ο νεότερος πρωθυπουργός και αυτός που πάλεψε όσο κανείς προκάτοχός του. Εκπροσωπεί τη γενιά μας και δίνει ελπίδα. Τον τιμώ και θα τον τιμώ. Θεσμική μου ευθύνη να μην κλείσω τα μάτια στον εκβιασμό. Το περιεχόμενο της συμφωνίας δεν θα μπορούσα ποτέ να το ψηφίσω και να το νομιμοποιήσω. Ο πρωθυπουργός εκβιάζεται για την επιβίωση του λαού. Τη θεσμική μου ευθύνη την αναλαμβάνω δηλώνοντας «παρούσα».

«Ο ελληνικός λαός είναι ο δεύτερος που υφίσταται αυτή την εχθροπραξία εντός Ευρωζώνης. Προηγήθηκε η Κύπρος.  Καθένας και καθεμιά δικαιούται και υποχρεούται να αντιστέκεται και να υπερασπίζεται την πατρίδα και την ελευθερία. Καμία αντίσταση δεν ήταν εύκολη. Οφείλουμε στα δύσκολα να ανταποκριθούμε και να μη φοβηθούμε».

POPAGANDA