Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Το «Οχι» θα αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας δραματικά

Σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από λίγο στο Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, με αφορμή την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. από το Μεγάλο Δουκάτο, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις σε περίπτωση που οι Ελληνες ψηφίσουν «OXI» στο Δημοψήφισμα, ο κ.Γιούνκερ είπε: «επαναλαμβάνω ότι θα είναι δραματικές οι εξελίξεις και οι διαπραγματεύσεις αν ψηφίσουν όχι». Μάλιστα, σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα γίνει στην περίπτωση που ψηφίσουν NAI, επανέλαβε ξανά ότι σε περίπτωση που οι Ελληνες ψηφίσουν «OXI» η θέση της Ελλάδας θα είναι πολύ αδύναμη, ενώ, τόνισε πως ακόμη και στην περίπτωση που ψηφίσουν «NAI» πως θα πρέπει να διαπραγματευτούμε.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απέφυγε, τέλος, να απαντήσει στο ερώτημα αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα επαναφέρει στο τραπέζι τις προτάσεις σε περίπτωση αρνητικής ψήφου.  

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Ελλάδα τόνισε πως το δημοψήφισμα θα έχει συνέπειες και υπογράμμισε πως όλοι επιθυμούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. «Για να γεφυρώσουμε το χάσμα πρέπει να βρούμε ένα κοινό σημείο όπου θα τοποθετήσουμε αυτές τις γέφυρες».

POPAGANDA