Categories: ΕΛΛΑΔΑ

«Ξύδι» για όσους έχουν αντιρρήσεις για τις αυξήσεις στη ΔΕΗ λέει ο Φωτόπουλος

Η κυβέρνηση δε θα παρέμβει στις συλλογικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των διοικήσεων των επιχειρήσεων και των συνδικάτων, λένε πληροφορίες εντός της κυβέρνησης μετά από σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσε η πρόβλεψη νέων επιδομάτων στην τριετή συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη στη ΔΕΗ πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Ωστόσο διαψεύδεται κάθε επικείμενη αναφορά για ενδεχόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος λόγω των αυξήσεων που προβλέπουν οι συμβάσεις εργασίας. Στη συνέχεια, υπενθυμίζουν ότι το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει μαζί με τη ΔΕΗ να μειώσει τα τιμολόγιά της το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, ο κ. Φωτόπουλος, πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, και μέλος του ΔΣ της ΔΕΗ, εμφανίζεται εριστικός απέναντι σε όσους αντιδρούν στις αυξήσεις τις εργασιακές ρυθμίσεις και τους προτείνει να πιουν ξύδι. Προχθές το βράδυ, σε συνέντευξη που έδωσε ο κ. Βαρουφάκης στην τηλεοπτική εκπομπή «Στον Ενικό» είπε ότι δεν είναι ενημερωμένος επί του θέματος, αλλά αν κάτι τέτοιο ισχύει υπάρχει πρόβλημα.

Η Νέα Δημοκρατία, τοποθετείται πάνω στο θέμα αυτό και λέει ότι η νέα κυβέρνηση είναι πρόθυμη να βοηθήσει τους κομματικούς της φίλους και υπογραμμίζει ότι η σύμβαση αυτή δεν υπογράφηκε από τη συγκυβέρνηση αλλά υπογράφηκε στις 27/2/2015 και τονίζει ότι η στάση της κυβέρνησης είναι υποκριτική. Αντιθέτως, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης λέει ότι η ΝΔ προσβάλλει την κοινή νοημοσύνη. Στη συνέχεια, παρεμβαίνει και το ΠΑΣΟΚ και συμφωνεί, επί της ουσίας με τη ΝΔ. Τέλος, ο κ. Φωτόπουλος λέει ότι δεν τίθεται τόσο μεγάλο θέμα για το επίδομα «τροφείου» από τη στιγμή που, όλπως λέει ο ίδιος χαρακτηριστικά «από τους εργαζόμενους της ΔΕΗ έκλεψαν 2,8 δισ. ευρώ τα τελευταία τρία χρόνια από την κατακρεούργηση των μισθών τους, ποσό που καρπώθηκε η ΔΕΗ και κατ’ επέκταση και οι καταναλωτές» ενώ κάνει λόγο για μεγαλοσχήμονες που όλα αυτά τα χρόνια οικονόμησαν εκατοντάδες εκ. ευρώ σε βάρος της ΔΕΗ και των καταναλωτών».

Πηγή: Τα Νέα

Αναστασία Παπαδάκη

Share
Published by
Αναστασία Παπαδάκη