Categories: ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ξέρατε την θεωρία που λέει ότι το Breaking bad είναι ο πρόγονος του Walking Dead;

Η αφήγηση ιστοριών μέω κινουμένων σχεδίων έχει γίνει πάρα πολύ περίπλοκη την τελευταία δεκαετία με τους διασυνδεδεμένους κόσμους και τα επικαλυμμένα μυστήρια να γίνονται σήμα κατατεθέν σχεδόν σε κάθε μέσο. Μία μικρή παρενέργεια αυτού είναι ότι το κοινό πλέον αναμένει τέτοιες, συνυφασμένες πλοκές. Έχουμε φτάσει στο σημείο που οι θαυμαστές αναρωτιούνται αν οι σχετικά σαφείς και ξεκάθαρες ιστορίες του Breaking Bad και του Walking Dead συνδέονται!

Οι θεωρίες των θαυμαστών για τις δύο επιτυχίες περιφέρονται στον ιστό εδώ και χρόνια και υποδεικνύουν ότι είναι δυνατόν να δούμε την κάθοδο του Γουόλτερ Γουάιτ, καθώς η γένεση της αποκάλυψης των ζόμπι αντιμετωπίζεται από τον Ρικ Γκριμς και τον CARL!. Σε ένα νέο βίντεο, το Netflix αναλύει την θεωρία με έναν διασκεδαστικό τρόπο.

Η ιδέα βασίζεται σε 4 γεγονότα, τα δύο εκ των οποίων είναι αναφορές από το The Walking Dead στο Breaking Bad. Στην δεύτερη σεζόν της πρώτης σειράς, βλέπουμε στην πραγματικότητα έναν σάκο Blue Sky, το συγκεκριμένο είδος μεθαμφεταμίνης που χρησιμοποιείται στην άλλη σειρά. Σκάβοντας λίγο περισσότερο, υπάρχει ένα κόκκινο Dodge αμάξι που κλέβει σε προηγούμενο επεισόδιο ο Γκλεν, το οποίο είναι τρομακτικά ίδιο με αυτό που ο Γουόλτερ πρέπει να επιστρέψει στο Breaking Bad σε έναν έμπορο αυτοκινήτων που λέγεται -μαντέψτε!- Γκλεν. Στην πραγματικότητα, δεν βλέπουμε ποτέ τον Γκλεν και το αμάξι καταστρέφεται στο Breaking Bad, και υπάρχει και το στοιχείο ότι ο Γκλεν ήταν ντελιβεράς σε πιτσαρία πριν το ξέσπασμα, αλλά η σύνδεση ακόμη υπάρχει εκεί.

Τα άλλα δύο στοιχεία στριφογυρίζουν γύρω από τους Τζες Πινκμαν και Γκας Φρινγκ, αλλά θα αφήσουμε το Netflix να τα εξηγήσει. Φυσικά, το όλο πράγμα σχεδόν καταρρέει αν σκεφτεί κανείς ότι τα γυρίσματα του Breaking Bad γίνονται στην Δύση, στο Νέο Μεξικό, ενώ το Walking Dead γυρίζεται στην Ατλάντα και μένει στην ανατολική ακτή. Αλλά έχει πλάκα να το φανταστείς. 

Δείτε αν θα πιστέψετε την θεωρία παρακολουθώντας το παρακάτω βίντεο:

Πηγή: CoS

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου