Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η εφαρμογή της δωρεάν μετακίνησης ανέργων

Οι  διατάξεις  αυτές θεσμοθετήθηκαν με το νόμο 4331/2015 (ΦΕΚ 69Α΄της 2/7/2015) και ισχύουν για όλους τους ανέργους με μόνη προϋπόθεση ότι είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ.

Με επιστολή του προς τις διοικήσεις του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ), της ΟΣΥ (λεωφορεία-τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (μετρό, Ηλεκτρικός και τραμ), καθώς και στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης τούς ζητά να προχωρήσουν:

1. Στη σύνταξη καταλόγου με τα ανεξόφλητα πρόστιμα κατά την τελευταία πενταετία, από όπου θα προκύπτουν το ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Α.Δ.Τ. και διεύθυνση κατοικίας όλων εκείνων εις βάρος των οποίων έχουν βεβαιωθεί οι αντίστοιχες παραβάσεις,

2. Στη διασταύρωση των στοιχείων των πολιτών που εμπεριέχονται στον κατάλογο, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), από την οποία θα διακριβωθεί αν οι ενδιαφερόμενοι, κατά την επιβολή του προστίμου ή σήμερα, διατηρούσαν ή απέκτησαν την ιδιότητα του ανέργου.

3. Στη διαγραφή όλων των προστίμων όπως προβλέπεται στο νόμο 4331/2015 (αρθρο 77), ακόμη και αυτών που με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ), έχουν διαβιβαστεί προς είσπραξη στις αρμόδιες ΔΟΥ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA