ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου για τους 92 μετανάστες: Ξεδιάντροπο η Ελλάδα να προσπαθεί να φανεί ότι έχει δίκιο

Σε σημερινές του δηλώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε τις εικόνες ντροπής στον Έβρο, με τους δεκάδες ξεγυμνωμένους και κακοποιημένους μετανάστες.

«Πρέπει να είναι κανείς ξεδιάντροπος και απερίσκεπτος για να προσπαθεί να φανεί κανείς σωστός ακόμη στην πιο άδικη κατάσταση, όπως κάνει η Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το Anadolu.

Εν μέσω των έντονων αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι σκληρές εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Νότης Μηταράκης, η Άγκυρα έχει ήδη αρνηθεί οποιαδήποτε ευθύνη, με τον υπουργό Εσωτερικών, Ισμαήλ Κατακλί, να καλεί μάλιστα την Ελλάδα να σταματήσει αυτό που, σε ένα tweet, χαρακτήρισε «χειραγώγηση και ανεντιμότητα».

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου της Τουρκίας, κατηγόρησε, παράλληλα, τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης ότι «διασπείρει fake news»: Έγραψε στο Twitter στα τουρκικά, τα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το περιστατικό έγινε αποκλειστικά για να «πέσουν υποψίες στη χώρα μας», ενώ κάλεσε την Αθήνα να εγκαταλείψει τη «σκληρή μεταχείριση των προσφύγων».

Η Ελλάδα, από την πλευρά της, προχωρά στη διεθνοποίηση των όσων διαδραματίστηκαν στον Έβρο, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο να ενημερώνει τους «27» και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη να ανακοινώνει πως θα θέσει το ζήτημα στον ΟΗΕ.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA