ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας

Τρεις Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν νωρίς σήμερα το πρωί από ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στην πόλη της Γάζας, όπως ανακοίνωσε συνδικάτο δημοσιογράφων και ένας τοπικός δημόσιος λειτουργός κατά την τέταρτη ημέρα του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Οι θάνατοι αυτοί ανεβάζουν σε επτά τον αριθμό των Παλαιστίνιων δημοσιογράφων που έχουν σκοτωθεί σε μάχες από το Σάββατο, ανέφερε σε ανακοίνωση το γραφείο της κυβέρνησης του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς για τα μέσα ενημέρωσης.

Το τοπικό συνδικάτο των δημοσιογράφων ανέφερε σε ανακοίνωση πως “τρεις δημοσιογράφοι έγιναν μάρτυρες στη Λωρίδα της Γάζας στη διάρκεια της ισραηλινής επίθεσης που είναι σε εξέλιξη” σήμερα.

Ο διευθυντής του γραφείου της κυβέρνησης της Χαμάς για τα μέσα ενημέρωσης, Σαλάμεχ Μααρούφ, ανακοίνωσε πως τα θύματα είναι ο Σαΐντ αλ-Ταουίλ, διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων Al-Khamisa, Μοχάμεντ Σομπόχ, φωτογράφος, και Χισάμ Ναουαϊχάχ, ανταποκριτής τοπικού πρακτορείου ειδήσεων.

Σκοτώθηκαν στη διάρκεια βομβαρδισμού ενώ κάλυπταν την εκκένωση κτιρίου κατοικιών κοντά στο αλιευτικό λιμάνι της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο Μααρούφ, ο οποίος καταδίκασε “την εγκληματική συμπεριφορά του Ισραήλ απέναντι σε δημοσιογράφους”.

Οι δημοσιογράφοι ήταν σε απόσταση πολλών μέτρων από το κτίριο αφού ένας κάτοικος έλαβε τηλεφωνική κλήση από τον ισραηλινό στρατό που τον καλούσε να εκκενώσει το κτίριο λόγω επικείμενης επίθεσης, διευκρίνισε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP).

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το ισραηλινό πλήγμα έπληξε άλλο ένα κτίριο, πιο κοντά στο σημείο όπου βρίσκονταν οι δημοσιογράφοι.

Ο δημοσιογράφος Άσαντ Σάμλαχ σκοτώθηκε την Κυριακή, ανέφερε εξάλλου η ανακοίνωση του κυβερνητικού γραφείου για τα μέσα ενημέρωσης, που προσθέτει πως δύο εικονολήπτες φέρονται ως αγνοούμενοι και πως δέκα δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν.

Τρεις δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το Σάββατο, σύμφωνα με παλαιστινιακή ανακοίνωση και την Επιτροπή για την προστασία των δημοσιογράφων, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η τελευταία ανέφερε χθες, Δευτέρα, πως ο Ιμπραχίμ Μοχάμαντ Λάφι, φωτογράφος, ο Μοχάμαντ Τζαργκούν, ρεπόρτερ, και ο Μοχάμαντ Ελ-Σάλχι, σκοτώθηκαν σε διαφορετικά επεισόδια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA