ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 1.799 οι Παλαιστίνιοι νεκροί από τις ισραηλινές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον 1.799 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι 583 παιδιά και 351 γυναίκες.

Πάνω από 7.000 είναι οι τραυματίες.

Συνομιλίες Μπέρμποκ με ΟΗΕ και Αίγυπτο για δημιουργία ασφαλών χώρων για τους κατοίκους της Γάζας

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σήμερα πως βρίσκεται σε συνομιλίες με την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Έθνη σχετικά με ασφαλείς χώρους για αμάχους στη Γάζα, τους οποίους ο ισραηλινός στρατός κάλεσε να μετακινηθούν νότια ενόψει μιας αναμενόμενης χερσαίας επίθεσης.

Μιλώντας από την πόλη του νότιου Ισραήλ Νετιβότ έπειτα από συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό της Ελί Κοέν, η Μπέρμποκ είπε πως “η χωρητικότητα στη νότια Γάζα είναι ήδη υπερφορτωμένη… είμαστε σε συνομιλίες με τον ΟΗΕ, με την Αίγυπτο και με διαφορετικούς παράγοντες για αυτό”.

Η Μπέρμποκ είπε επίσης πως βρίσκεται στο Ισραήλ για να μιλήσει με μέλη των οικογενειών Γερμανών ομήρων και άλλων εμπλεκόμενων πλευρών προκειμένου να διασφαλίσει την απελευθέρωσή τους.

Μπορέλ: Μη ρεαλιστικό να μετακινηθούν οι Παλαιστίνιοι της Γάζας σε 24 ώρες

Ο ύπατος εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι είναι «μη ρεαλιστική» η προειδοποίηση του Ισραήλ να μετακινηθούν πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι στη Γάζα στο νότιο τμήμα του θύλακα μέσα σε 24 ώρες.

«Σίγουρα, οι άμαχοι πρέπει να προειδοποιούνται για επικείμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά είναι απολύτως μη ρεαλιστικό ότι ένα εκατομμύριο άνθρωποι μπορούν να μετακινηθούν σε 24 ώρες», δήλωσε ο Μπορέλ σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο ύστερα από συνομιλίες με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

Ο Κινέζος αξιωματούχος δήλωσε από την πλευρά του ότι ο σωστός τρόπος επίλυσης της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης είναι να προχωρήσει η «λύση δύο κρατών» και να επαναληφθούν οι ειρηνευτικές συνομιλίες το συντομότερο δυνατόν.

«Τα Ηνωμένα Έθνη θα πρέπει να διαδραματίσουν τον προσήκοντα ρόλο τους στην επίλυση του παλαιστινιακού ζητήματος», είπε ο Γουάνγκ Γι.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA