ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ διέταξε την αστυνομία να αφαιρεί τις σημαίες της Παλαιστίνης από τους δημόσιους χώρους

Ο νέος ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir έδωσε εντολή στην αστυνομία να αφαιρέσει τις παλαιστινιακές σημαίες από τους δημόσιους χώρους, χαρακτηρίζοντας το παλαιστινιακό εθνικό σύμβολο «τρομοκρατική ενέργεια».

Η ισραηλινή νομοθεσία δεν απαγορεύει τις παλαιστινιακές σημαίες, αλλά η αστυνομία και οι στρατιώτες έχουν το δικαίωμα να τις αφαιρέσουν σε περιπτώσεις που κρίνουν ότι υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια τάξη.

Ωστόσο η νέα οδηγία της Κυριακής από τον Ben-Gvir φαίνεται να σηματοδοτεί μια ακόμη πιο σκληροπυρηνική και ασυμβίβαστη στάση απέναντι στην ελευθερία έκφρασης της παλαιστινιακής ταυτότητας.

Η επίδειξη της παλαιστινιακής σημαίας στο Ισραήλ έχει στην πράξη, από καιρό καταπιεστεί από τις ισραηλινές αρχές, με τους Παλαιστίνιους να θεωρούν τέτοιες κινήσεις ως απόπειρα καταστολής της παλαιστινιακής ταυτότητας.

Η οδηγία του Ben-Gvir έρχεται επίσης λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση ενός Παλαιστίνιου μακροχρόνιου κρατούμενου, που καταδικάστηκε για απαγωγή και δολοφονία ενός Ισραηλινού στρατιώτη το 1983, ο οποίος κυμάτισε μια παλαιστινιακή σημαία ενώ δεχόταν την υποδοχή ήρωα στο χωριό του.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA