ΚΟΣΜΟΣ

Την άμεση συνεδρίαση της Επιτροπής LIBE για τα Τέμπη ζητά η ΕΟ του ΚΚΕ

Την «κατεπείγουσα εξέταση της αναφοράς του “Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών” και την πραγματοποίηση συζήτησης από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE) του Ευρωκοινοβουλίου» ζητά η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με επιστολή που απέστειλε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Κώστας Παπαδάκης προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Juan Fernando López Aguilar.

Η επιστολή του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Κύριε πρόεδρε της Επιτροπής LIBE Fernando López Aguilar,

Κύριοι συντονιστές,

Για πάνω από ένα χρόνο ο ελληνικός λαός απαιτεί να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη για το έγκλημα που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους στα Τέμπη.

Στις 18 Μαρτίου 2024 συζητήθηκε το ίδιο το έγκλημα για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο και συγκεκριμένα στην Επιτροπή Αναφορών μετά από αίτημα του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, με την αναφορά της κ. Μαρίας Καρυστιανού με αριθμό 24/2024.

Στην εν λόγω συνεδρίαση η Επιτροπή Αναφορών αποφάσισε να παραπεμφθεί η αναφορά στις αρμόδιες επιτροπές LIBE και TRAN.

Η εξέταση της υπόθεσης στην Ελλάδα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση.

Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και δεν πρέπει να χαθεί άλλος. Η διεξαγωγή συζήτησης στην επιτροπή LIBE για την ως άνω αναφορά μπορεί να συμβάλει στην ανάδειξη των αιτιών που οδήγησαν στο έγκλημα αυτό και να συνδράμει τις οικογένειες των θυμάτων στην πάλη τους για δικαίωση, απόδοση ευθυνών, πολιτικών και ποινικών και για να μην υπάρξει καμία συγκάλυψη.

Ζητώ, ως μέλος της επιτροπής LIBE, την κατεπείγουσα εξέταση της εν λόγω αναφοράς από τους συντονιστές και να τεθεί ως ζήτημα με τη μορφή του κατεπείγοντος στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της επιτροπής τον Απρίλιο του 2024 για την πραγματοποίηση συζήτησης και την αποστολή αιτιολογημένης απάντησης στην επιτροπή PETI.

Ειλικρινώς,

Κώστας Παπαδάκης

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ»

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA