ΚΟΣΜΟΣ

Ταραχές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από οργισμένους εποίκους μετά τους φόνους Ισραηλινών

Οργισμένοι Ισραηλινοί έποικοι προκαλούν ταραχές σε βάρος Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη μετά την επίθεση που στοίχισε χθες εκεί τη ζωή σε Ισραηλινούς.

Δεκάδες έποικοι πυρπόλησαν καταστήματα, οχήματα, χωράφια, ένα πρατήριο βενζίνης και ελαιόδενδρα, μετέδωσαν σήμερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον, ως απάντηση στην επίθεση, δεκάδες έποικοι επέστρεψαν στον οικισμό Εβιάταρ, ο οποίος είχε εκκενωθεί πριν από δύο χρόνια.

Δύο ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκότωσαν τέσσερις Ισραηλινούς και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις κοντά σε ισραηλινό οικισμό χθες, Τρίτη, στη Δυτική Όχθη. Άνοιξαν πυρ εναντίον πρατηρίου βενζίνης και γειτονικού εστιατορίου. Αμφότεροι οι δράστες στη συνέχεια σκοτώθηκαν.

Το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, το οποίο ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ότι ανήκαν στο στρατιωτικό κλάδο της οργάνωσης.

Η Χαμάς υποστήριξε πως η επίθεση ήταν αντίδραση σε ισραηλινές ενέργειες στη Λωρίδα της Γάζας και τη Δυτική Όχθη. Αναφέρθηκε επίσης σε μια στρατιωτική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Τζενίν και κατά την οποία σκοτώθηκαν έξι Παλαιστίνιοι, μερικοί από τους οποίους ήταν μαχητές.

Ο απολογισμός των νεκρών στην Τζενίν αυξήθηκε σε επτά, αφού ένα 15χρονο κορίτσι υπέκυψε στα τραύματά του, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Η Τζενίν θεωρείται από το κράτος του Ισραήλ ως προπύργιο παλαιστίνιων μαχητών. Στην πόλη σημειώνονται επανειλημμένα βίαιες επιδρομές από τον ισραηλινό στρατό.

Ο στρατός διεξάγει επιδρομές στη Δυτική Όχθη έπειτα από σειρά επιθέσεων εναντίον Ισραηλινών.

Από την αρχή της χρονιάς, 167 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις, συγκρούσεις ή έπειτα από δικές τους επιθέσεις, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Κατά την ίδια περίοδο, 25 Ισραηλινοί, ένας Ουκρανός και ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA