ΚΟΣΜΟΣ

Συλλήψεις στη Δυτική Όχθη μετά τη χθεσινή επίθεση που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι συνέλαβε «τρεις καταζητούμενους» στη διάρκεια επιχείρησης στο χωριό Ουρίφ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, από όπου κατάγονται, σύμφωνα με αυτόν, οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες χθεσινής επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις Ισραηλινούς.

Οι συλληφθέντες «μεταφέρθηκαν για να ανακριθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας», επεσήμανε ο ισραηλινός στρατός.

Δύο Παλαιστίνιοι σκότωσαν χθες τέσσερις Ισραηλινούς κοντά στον Ελί, ανάμεσα στη Ραμάλα και στη Νάμπλους: δύο κατοίκους αυτού του εβραϊκού οικισμού, όπως και έναν 17χρονο και έναν νεαρό Ισραηλινό που κατάγονταν από το κεντρικό Ισραήλ.

Τέσσερις άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες, εκ των οποίων ένας παραμένει σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, αφού υποβλήθηκε σε επέμβαση στη διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε το πανεπιστήμιο Shaarei Tsedek στην Ιερουσαλήμ.

Οι δύο Παλαιστίνιοι δράστες σκοτώθηκαν μετά την επίθεση.

Στρατιώτες αναπτύχθηκαν στο Ουρίφ αναζητώντας τα σπίτια των δραστών της επίθεσης προκειμένου να τα κατεδαφίσουν.

Οι ισραηλινές αρχές κατεδαφίζουν τακτικά τα σπίτια Παλαιστινίων που κατηγορούνται ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αποτρεπτική πολιτική, όμως οι επικριτές του μέτρου κάνουν λόγο για συλλογική τιμωρία.

Η επίθεση στον εβραϊκό οικισμό Ελί πραγματοποιήθηκε μία ημέρα μετά τις πρωτοφανούς βίας συγκρούσεις στη Τζενίν, όπου εισέβαλε ο ισραηλινός στρατός και συγκρούστηκε με Παλαιστίνιους.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι μία 15χρονη έφηβη που είχε τραυματιστεί στη Τζενίν υπέκυψε, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των Παλαιστινίων – ανάμεσά τους και ένα μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ– που σκοτώθηκαν σε αυτή την επιδρομή του στρατού.

Στη Δυτική Όχθη ζουν περίπου τρία εκατομμύρια Παλαιστίνιοι και 490.000 Ισραηλινοί έποικοι σε οικισμούς που θεωρούνται από τον ΟΗΕ παράνομοι βάσει του διεθνούς δικαίου.

Από την αρχή της χρονιάς, τουλάχιστον 167 Παλαιστίνιοι, 25 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός είχαν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια που συνδέονται με την ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση, σύμφωνα με την καταμέτρηση του AFP που βασίζεται σε επίσημες ανακοινώσεις των ισραηλινών και των παλαιστινιακών αρχών.

Τα στοιχεία αυτά περιλαμβάνουν από την παλαιστινιακή πλευρά μαχητές και άμαχους, ανάμεσά τους παιδιά, και από την ισραηλινή πλευρά κυρίως άμαχους, ανάμεσά τους παιδιά, καθώς και τρία μέλη της αραβικής μειονότητας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA