ΚΟΣΜΟΣ

Στην Επιτροπή LIBE της Ευρωβουλής η υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου [ΒΙΝΤΕΟ]

Ομόφωνα δεκτό έγινε το αίτημα της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου να μην κλείσει η υπόθεση της δολοφονίας του, η επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, την παρέπεμψε προς περαιτέρω επεξεργασία στην Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα (LIBE).

Ωστόσο, στην τοποθέτησή του, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Επιτροπή Αναφορών, αρκέστηκε να εκφράσει την οδύνη του στην οικογένεια επιμένοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αναρμόδια να συζητήσει για την αστυνομική αυθαιρεσία σε χώρα- μέλος της ΕΕ καθώς δεν εμπίπτει στο Ενωσιακό Δίκαιο.

Η μητέρα του Ζακ, ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους για να σταματήσουν τις πρακτικές που αντιβαίνουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και να διασφαλίσουν τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, και τελικά τους έπεισε.

Στη σύνοψη της αναφοράς της Ελένης Κωστοπούλου προς το Ευρωκοινοβούλιο, αναφέρει:

«Η αναφέρουσα κάνει λόγο για τη δολοφονία του γιου της. Δηλώνει ότι υπάρχει βίντεο που δείχνει τον βάναυσο και απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο τέσσερις αστυνομικοί και δύο πολίτες φέρθηκαν στον γιο της κλωτσώντας, χτυπώντας και σέρνοντάς τον στο πεζοδρόμιο, ενώ εκείνος αιμορραγούσε, δεν μπορούσε να ανασάνει και χρειαζόταν άμεσα ιατρική φροντίδα. Του είχαν σφίξει τόσο πολύ τις χειροπέδες που οι διασώστες δεν μπορούσαν να τις κόψουν ενώ δεν καταβλήθηκε καμία προσπάθεια για την ανάνηψή του.

Προσθέτει δε ότι τρεις ιατροδικαστικές εκθέσεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα χτυπήματα που δέχτηκε ο γιος της προκάλεσαν τον θάνατό του. Καταγγέλλει ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί αθωώθηκαν και ότι η αστυνομική βία και η άσκοπη χρήση βίας έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα.

Ως εκ τούτου, ζητεί από τους ευρωβουλευτές να χρησιμοποιήσουν την εξουσία τους για να σταματήσουν αυτές τις πρακτικές που αντιβαίνουν στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη και να διασφαλίσουν τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, προσθέτοντας ότι είναι πρόθυμη να παρουσιάσει η ίδια την αναφορά της στην Επιτροπή Αναφορών».

Δείτε το βίντεο με την ομιλία της Ελένης Κωστοπούλου:

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA