ΚΟΣΜΟΣ

Σούνακ και Μπάιντεν συζήτησαν για την απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συζήτησαν την απόφαση των ΗΠΑ να αποστείλουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία κατά τις σημερινές τους συνομιλίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Σούνακ.

Ο Σούνακ δήλωσε στον Μπάιντεν ότι η Βρετανία έχει υπογράψει διεθνή συνθήκη που αποθαρρύνει τη χρήση πυρομαχικών διασποράς και ότι εναπόκειται σε κάθε χώρα να λαμβάνει τις δικές της αποφάσεις για τη χρήση των όπλων αυτών, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

«Τηρούμε τις υποχρεώσεις μας με βάση τη συνθήκη, που περιλαμβάνει την αποθάρρυνση της χρήσης τους. Δεν υπάρχει αλλαγή από εμάς επ’ αυτού, προφανώς εναπόκειται σε κάθε χώρα να λάβει μια απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Το Κρεμλίνο «βλέπει» de facto διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τις ΗΠΑ

Ο Λευκός Οίκος πρακτικά ομολόγησε πως θα διαπράξει εγκλήματα πολέμου στέλνοντας πυρομαχικά διασποράς στον στρατό της Ουκρανίας, αντέδρασε η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ουάσιγκτον αργά χθες Κυριακή το βράδυ.

«Παρακολουθήσαμε με προσοχή τις δηλώσεις του [εκπροσώπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας Τζον] Κέρμπι για την προμήθεια πυρομαχικών διασποράς στην Ουκρανία. Ο αξιωματούχος ομολόγησε de facto τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου από τις ΗΠΑ στην ουκρανική σύγκρουση», ανέφερε η ρωσική πρεσβεία μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Ρωσία και Ουκρανία έχουν αλληλοκατηγορηθεί επανειλημμένα για τη χρήση πυρομαχικών διασποράς στη σύρραξη που έκλεισε 500 ημέρες.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως θα σταλούν όπλα διασποράς στον ουκρανικό στρατό την περασμένη εβδομάδα. Η ουκρανική κυβέρνηση υποσχέθηκε να μην τα χρησιμοποιήσει στο έδαφος της Ρωσίας.

Ο Σούνακ θέλει να συζητήσει την πορεία της Ουκρανίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ θέλει να εργαστεί με τους συμμάχους για να συζητήσουν την πορεία της Ουκρανίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ αλλά ο ακριβής μηχανισμός είναι προς συζήτηση, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός του, ύστερα από συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν αρμόζει να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ όσο συνεχίζεται ο πόλεμος με τη Ρωσία αλλά ο Σούνακ πιστεύει ότι η «δίκαιη θέση» της Ουκρανίας είναι εντός της συμμαχίας.

«Θέλουμε να εργαστούμε με τις ΗΠΑ και τους συμμάχους για το μονοπάτι που θα ακολουθήσει η Ουκρανία προς την ένταξη», δήλωσε ο εκπρόσωπος σε δημοσιογράφους.

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Το ΝΑΤΟ αίρει το εμπόδιο του Σχεδίου Δράσης Μέλους

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι το ΝΑΤΟ αποφάσισε να άρει την απαίτηση να ακολουθήσει το Κίεβο το Σχέδιο Δράσης Μέλους (ΣΔΜ) ως μέρος της πορείας του προς την ένταξή του στη στρατιωτική συμμαχία.

«Μετά από εντατικές συνομιλίες, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ συναίνεσαν στο να άρουν το Σχέδιο Δράσης Μέλους που οδηγεί στην ένταξη στη συμμαχία. Καλωσορίζω την πολυαναμενόμενη απόφαση που συντομεύει την πορεία μας προς το ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA