ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πήγαν με βάρκα στην Αλάσκα για να γλιτώσουν την επιστράτευση

Δύο Ρώσοι, που έφυγαν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν την επιστράτευση, έφτασαν με βάρκα στην Αλάσκα και ζήτησαν άσυλο στις ΗΠΑ. 

Οι δύο Ρώσοι εντοπίστηκαν κοντά σε πόλη της Αλάσκας, περίπου 64 χιλιόμετρα από τις ρωσικές ακτές. Έχουν ζητήσει άσυλο, προκειμένου να αποφύγουν την επιστράτευση, ανακοίνωσε το γραφείο της γερουσιαστή Λίζα Μουρκόφσκι. 

Τα δύο άτομα, που έφτασαν από τη Ρωσία με βάρκα, ανακρίνονται, δήλωσε ο κυβερνήτης της Αλάσκας, Μάικ Ντανλίβι. «Δεν αναμένουμε συνεχή ροή ανθρώπων ή πλοιαρίων. Δεν έχουμε ενδείξεις ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί, οπότε ενδέχεται να πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με δημοτικό υπάλληλο που μίλησε στο τοπικό Alaska’s News Source, οι δύο άνδρες είπαν ότι είχαν αποπλεύσει από τη ρωσική πόλη Egvekinot, περίπου 300 μίλια μακριά. 

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας των Συνόρων εξετάζουν την υπόθεση, η οποία δείχνει ότι «ο ρωσικός λαός δεν θέλει να πολεμήσει στον επιθετικό πόλεμο του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας», σχολίασε ο γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA