ΚΟΣΜΟΣ

Προπηλακίστηκε η Γκρέτα Τούνμπεργκ επειδή μίλησε υπέρ της Παλαιστίνης σε εκδήλωση για το κλίμα

Ένα απρόοπτο περιστατικό συνέβη στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας με θύμα την Σουηδή ακτιβίστρια για το κλίμα, Γκρέτα Τούνμπεργκ η οποία προπηλακίστηκε από έναν άνδρα που ενοχλήθηκε για τις φιλοπαλαιστινιακές δηλώσεις της.

Έχοντας καλέσει μια Αφγανή και μια Παλαιστίνια για να μιλήσουν σε μια διαδήλωση για το κλίμα η Τούνμπεργκ δήλωσε ότι «το κίνημα για το κλίμα πρέπει να ακούσει τις φωνές εκείνων που καταπιέζονται και εκείνων που αγωνίζονται για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη. Διαφορετικά, δεν μπορεί να υπάρξει κλιματική δικαιοσύνη χωρίς διεθνής αλληλεγγύη».

Σε βίντεο που ανήρτησε ο ιστότοπος nexta.tv φαίνεται αμέσως μετά ένας άνδρας να πλησιάζει την Τούνμπερκ και να προσπαθεί να της πάει από τα χέρι το μικρόφωνο. «Ήρθα εδώ για μια διαδήλωση για το κλίμα, όχι για μια πολιτική άποψη», πρόλαβε να πει πριν η ασφάλεια τον απομακρύνει από την σκηνή.

Απτόητη η 20χρονη ακτιβίστρια φώναξε στον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί για να την παρακολουθήσει: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για το κλίμα στην κατεχόμενη γη» ανέφερε για το Ισραήλ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA