ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο Matthew Perry σε ηλικία 54 ετών

Ο Matthew Perry πέθανε σε ηλικία 54 ετών, σύμφωνα με το TMZ που μετέδωσε πρώτο τον θάνατό του. Οι πρώτες πληροφορίες για τον θάνατο του ηθοποιού από τη σειρά FRIENDS (Τα Φιλαράκια) αναφέρουν ότι οι Αρχές του Λος Άντζελες βρήκαν τον ηθοποιό αναίσθητο στο τζακούζι του.

Ο βασιλιάς του σαρκασμού και της ατελείωτης πλάκας εντός και εκτός σετ, ο “Miss Chanandler Bong” που για χρόνια πάλευε με τις καταχρήσεις έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023.

Στα απομνημονεύματά του το 2022, «Friends, Lovers and the Big Terrible Thing», είχε αποκαλύψει ότι «παραλίγο να πεθάνει» πριν από μερικά χρόνια σε ηλικία 49 ετών, από υπερβολική χρήση οπιοειδών. Ο ηθοποιός πέρασε δύο εβδομάδες σε κώμα και πέντε μήνες στο νοσοκομείο και χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει σάκο κολοστομίας για εννέα μήνες. «Οι γιατροί είπαν στην οικογένειά μου ότι είχα 2% πιθανότητες να ζήσω», ανέφερε στο βιβλίο του. 

Η Jennifer Aniston, η Courteney Cox, ο Matthew Perry, η Lisa Kudrow, ο David Schwimmer και ο Matt Leblanc, στο Λος Άντζελες, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του σπέσιαλ επεισοδίου: ‘Friends: The Reunion’, το οποίο προβλήθηκε στις 27 Μαΐου 2021..

Ο εθισμός του στο αλκοόλ και τα φάρμακα ξεκίνησε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της διάσημης σειράς και παρά το γεγονός ότι οι οι συνάδελφοι και φίλοι του, Jennifer Aniston, David Schwimmer, Courteney Cox και Lisa Kudrow. προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ο ίδιος δεν μπόρεσε να τον ξεπεράσει μέχρι να φτάσει στο σημείο να νοσηλευτεί πριν από 5 χρόνια. «Μπορούσα να το χειριστώ, κατά κάποιο τρόπο. Ωστόσο, όταν έφτασα στα 34 μου, είχα πραγματικά μπλέξει σε πολλά προβλήματα. Υπήρχαν χρόνια που ήμουν νηφάλιος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Η 9η σεζόν ήταν η χρονιά, που ήμουν νηφάλιος. Και μαντέψτε ποια σεζόν πήρα υποψηφιότητα για καλύτερος ηθοποιός; Και σκέφτηκα: Αυτό πρέπει να μου λέει κάτι».

Η ιδέα ότι θα έπρεπε να φοράει μόνιμα μια σακούλα κολοστομίας είναι αυτή που, όπως είπε ο ίδιος, τον βοήθησε να αποτοξινωθεί. «Ο θεραπευτής μου είπε: “Την επόμενη φορά που θα σκεφτείς να πάρεις OxyContin, σκέψου ότι θα έχεις μια σακούλα κολοστομίας για το υπόλοιπο της ζωής σου’’», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο περιοδικό People. 

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς FRIENDS, ο Perry είχε πει σε συνέντευξή του ότι έπινε ένα μπουκάλι βότκα και έπαιρνε 55 χάπια Vicodin σε καθημερινή βάση. Ξόδεψε, όπως ανέφερε ο ίδιος, εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθειά του να αποτοξινωθεί: «Έχω ξοδέψει πιθανώς 9 εκατ. δολάρια ή κάτι τέτοιο, προσπαθώντας να γίνω νηφάλιος».

Οι αρχές του Λος Άντζελες ανέφεραν ότι στο σημείο που βρέθηκε νεκρός δεν υπήρχαν ενδείξεις για χρήση ουσιών ή ότι επρόκειτο για δολοφονία. Η τελευταία του ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram πριν από μία εβδομάδα, ήταν μια φωτογραφία του ίδιου μέσα στο τζακούζι του (στο οποίο βρέθηκε νεκρός το Σάββατο) φορώντας ακουστικά, με τη λεζάντα: «Oh, so warm water swirling around makes you feel good? I’m Mattman».

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά