ΚΟΣΜΟΣ

Pentagon Leaks: Σε ομοσπονδιακό δικαστήριο παρουσιάζεται σήμερα ο 21χρονος στρατιωτικός που κατηγορείται για τη διαρροή εγγράφων

Ο 21χρονος στρατιωτικός στις ΗΠΑ, που συνελήφθη πρόσφατα για τη διαρροή στρατιωτικών απορρήτων και κατηγορείται επίσης ότι διατηρούσε οπλοστάσιο στο υπνοδωμάτιό του, θα παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστηρίου, όπου οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς αναμένεται να επιχειρηματολογήσουν ότι πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση διότι συνιστά κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

Ο Τζακ Ντάγκλας Τεσέιρα, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης, συνελήφθη από το FBI στις 13 Απριλίου στο σπίτι του στην πολιτεία αυτή και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παραβίαση του νόμου περί κατασκοπείας. Προγραμματίζεται να παρουσιαστεί σήμερα το απόγευμα στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο Γούστερ της Μασαχουσέτης, για να αποφασιστεί αν θα παραμείνει υπό κράτηση πριν από τη δίκη του.

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τον 21χρονο για τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων, μεταξύ των οποίων ορισμένα που σχετίζονταν με τις μετακινήσεις στρατευμάτων στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, σε ιδιωτική ομάδα παικτών βιντεοπαιγνιδιών στην εφαρμογή μηνυμάτων Discord.

Ο Τεσέιρα, ο οποίος έμενε με την μητέρα του και τον πατριό του, διατηρούσε ντουλάπι με όπλα, το οποίο βρισκόταν σε απόσταση περίπου μισού μέτρου από το κρεβάτι του και περιείχε περίστροφα, επαναληπτικά τουφέκια και ένα τουφέκι στρατιωτικού τύπου με γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας.

Πράκτορες του FBI βρήκαν επίσης μάσκα αερίων, πυρομαχικά και αντικείμενο που μοιάζει να είναι “σιγαστήρας στο συρτάρι του γραφείου του”, σύμφωνα με το επιχείρημα που επικαλούνται οι εισαγγελείς για να στηρίξουν τη θέση τους ότι ο Τεσέιρα θα πρέπει να παραμείνει υπό κράτηση πριν από τη δίκη του.

“Ο κατηγορούμενος συνιστά αναμφιβόλως κίνδυνο για τις ΗΠΑ γενικά λόγω της ικανότητάς του να προκαλέσει εξαιρετικά σοβαρό κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”, σύμφωνα με την πρόταση που κατατέθηκε από το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Μασαχουσέτης Ρέιτσελ Ρόλινς. “Ωστόσο υπάρχουν επίσης στοιχεία που δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος μπορεί να θέτει επίσης κίνδυνο όσον αφορά την σωματική ακεραιότητα για την κοινότητα”.

Το 2018 απεβλήθη από το σχολείο καθώς ακούστηκε να εξαπολύει ρατσιστικές απειλές και να κάνει σχόλια για όπλα. Ο Τεσέιρα απέδωσε τα σχόλια αυτά σε αναφορά του σε βιντεοπαιγνίδι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Πιο πρόσφατα, τον Νοέμβριο του 2022, ο Τεσέιρα είπε ότι, αν είχε τον τρόπο, θα ήθελε “να σκοτώσει έναν τόνο ανθρώπους”, καθώς θα επρόκειτο για “σφαγή των ηλιθίων”, αναφέρουν οι εισαγγελείς στα έγγραφα με τα οποία υποστηρίζουν την πρότασή τους να παραμείνει υπό κράτηση.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA