ΚΟΣΜΟΣ

Οι τραυματιοφορείς της Γάζας, σε νέο ντοκιμαντέρ του BBC

Το νέο ντοκιμαντέρ του BBC ακολουθεί τους διασώστες, νοσηλευτές και άλλους εργαζομένους του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου στη Λωρίδα της Γάζας, πολλοί εκ των οποίων εργάζονται εθελοντικά εδώ και τέσσερις μήνες.  

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκαν τον πρώτο μήνα του πολέμου όταν το Ισραήλ βομβάρδιζε ασταμάτητα το βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα. Το ντοκιμαντέρ που περιέχει ιδιαίτερα σκληρές εικόνες δείχνει αυτούς που απαντούν στον αριθμό έκτακτης ανάγκης στην Γάζα, το 101. Δημιουργός του ντοκιμαντέρ είναι ο Παλαιστίνιος Φεράς Αλ- Ατζαρμί που ακολουθούσε με την κάμερα του τους ήρωες της ιστορίας για αρκετές βδομάδες. 

Ανάμεσα στα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στο ντοκιμαντέρ είναι ο Μπάσελ ελ Ταλέχ εθελοντής στον Ερυθρό Σταυρό, με εμπειρία στον πόλεμο ο οποίος όμως δηλώνει ότι ποτέ δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τόσο ισχυρούς βομβαρδισμούς και ποτέ στη ζωή του δεν έχει δει τόση φρίκη όπως αυτή στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ο Ταλέχ δηλώνει ότι έχει δει φρικτές σκηνές ενώ κάνει λόγο ακόμα και για «μωρά που τα σώματα τους εκρήγνυνται». «Αν τα παιδιά [τραυματιοφορείς] δεν είχαν υπομονή σαν αυτή που τους έχει δώσει ο θεός, δεν θα μπορούσαν να αντέξουν όσα έχουν δει και να κάνουν αυτή τη δουλειά ποτέ ξανά», προσέθεσε.  (Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA
Tags: Γάζας