ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πιρς Μόργκαν έφερε σε άβολη θέση τον Ισραηλινό εκπρόσωπο: «Κυριολεκτικά δεν έχετε ιδέα πόσους πολίτες έχετε σκοτώσει;» [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Πιρς Μόργκαν, στην εκπομπή του Uncensored την περασμένη Τρίτη, πίεσε τον Ισραηλινό εκπρόσωπο Άβι Χάιμαν για τον αριθμό των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ στη Γάζα.

Ο Χάιμαν, που ήταν σε θέση να μιλήσει με ακρίβεια για τον αριθμό των νεκρών «τρομοκρατών της Χαμάς» υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ακριβώς και δεν μπορούσε να αποκαλύψει τους αριθμο των νεκρών αμάχων και ότι το Ισραήλ θα τους αποκάλυπτε μετά τον πόλεμο, ενώ σημείωσε ότι το Ισραήλ είχε κάνει «καλή δουλειά» στο να αποφεύγει τις απώλειες αμάχων.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία που έδωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, το οποίο ο Hyman αμφισβητεί, τουλάχιστον 34.904 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τις ισραηλινές επιθέσεις από τις 7 Οκτωβρίου, με μεγάλο αριθμό από αυτούς να είναι γυναίκες και παιδιά.

@ahclips__ Piers Morgan for the First time does actual journalism grilling the ⚪️🔵 spokesperson and insisting on having his question answered. #piersmorgan #debate #podcast #abbymartin #journalism ♬ original sound – AHclips__

Συγκεκριμένα, ο Μόργκαν είπε: «Έχετε ακριβείς αριθμούς για τους τρομοκράτες της Χαμάς που έχετε σκοτώσει. Γιατί δεν ξέρετε πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;»

«Προφανώς η εστίασή μας είναι να κυνηγήσουμε τους τρομοκράτες της Χαμάς», είπε ο Χάιμαν, με τον Μόργκαν να απαντά: «Αυτό σημαίνει ότι δίνετε μεγαλύτερη σημασία στους θανάτους τρομοκρατών της Χαμάς από άποψη αριθμού και ευθύνης από ό,τι σε αθώους πολίτες. Δεν μπορεί να είναι σωστό αυτο. Αν γνωρίζετε πόσους τρομοκράτες της Χαμάς έχετε σκοτώσει, πρέπει να γνωρίζετε πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει; Διαφορετικά, δίνετε προτεραιότητα στις ζωές των τρομοκρατών έναντι των αθώων ανθρώπων».

Ο Χάιμαν είπε: «Πιρς, με σεβασμό, μη βάζεις λόγια στο στόμα μου, σε παρακαλώ. Δεν είπα ακριβώς 14.000, είπα περίπου 14.000, ενώ η Χαμάς θα βγει με ακριβείς αριθμούς».

«Κυριολεκτικά δεν έχετε ιδέα πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει; Συγγνώμη που σας πιέζω για αυτό, αλλά είναι κάτι εξαιρετικό. Είστε επίσημος εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης και δεν έχετε ιδέα πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει; Νόμιζα ότι μόλις μου είπες ότι το Ισραήλ προσέχει ιδιαίτερα να μην σκοτώσει αμάχους – αλλά πώς μπορείς να το πεις αυτό με βεβαιότητα;» είπε ο Μόργκαν.

Ο Χάιμαν απάντησε: «Δεν είναι ότι δεν ξέρω, δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να δώσω τις πληροφορίες. Δεν έχω πληροφορίες».

Ο Μόργκαν είπε ότι αυτό ήταν «απόλυτη ανοησία», ενώ ο Ισραηλινός εκπρόσωπος απλώς κοίταξε τον Μόργκαν σιωπηλός, προτού επαναλάβει την καταδίωξη της Χαμάς από το Ισραήλ.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA