ΚΟΣΜΟΣ

Ο δράστης του μακελειού στο Μίσιγκαν και η στιγμή που φοιτητές τρέχουν έντρομοι

Καμιά σχέση με το πανεπιστημιακό ίδρυμα Michigan State University δεν είχε ο 43χρονος δράστης του αιματηρού περιστατικού στο Μίσιγκαν, ο οποίος, αφού έσπειρε τον πανικό σκοτώνοντας τρία άτομα και τραυματίζοντας άλλους πέντε, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Οι Αρχές, πάντως, δεν ανακοίνωσαν ούτε το όνομα του δράστη ούτε έδωσαν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτόν.

Ο Κρις Ρόζμαν, υπηρεσιακός υπαρχηγός της πανεπιστημιακής αστυνομίας του MSU, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ο δράστης έβαλε ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Είμαστε συντετριμμένοι από τις ανθρώπινες απώλειες” δήλωσε η υπηρεσιακή πρόεδρος του πανεπιστημιακού ιδρύματος, Τερέσα Γούντροφ.

Αγνωστα τα κίνητρα του δράστη

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) της Τρίτης, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί σε κοντινή απόσταση από το πανεπιστημιακό ίδρυμα.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο, όλοι τους σε κρίσιμη κατάσταση, με την αστυνομία να μην έχει κάνει γνωστό, προς το παρόν, αν μεταξύ των θυμάτων ήταν και φοιτητές του πανεπιστημίου.

Λίγη ώρα αργότερα, ο ύποπτος “ήρθε σε επαφή με τις αστυνομικές αρχές εκτός της πανεπιστημιούπολης” και “φαίνεται ότι πέθανε έχοντας αυτοτραυματιστεί” ανάφερε ο Ρόζμαν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα κίνητρα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

“Δεν μπορώ καν να σκεφτώ ποιο θα μπορούσε να είναι το κίνητρο” δήλωσε ο Rozman. “Αυτό θα είναι προφανώς μέρος της έρευνάς μας. Ξέρω ότι είναι ένα ερώτημα που θα μας απασχολήσει όλους. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το προσδιορίσουμε, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε κάτι”.

Σημειώνεται πως το περιστατικό δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση εντός του πανεπιστημιακού ιδρύματος, καθώς ο ύποπτος παρέμενε ασύλληπτος και οι αστυνομικοί είχαν περικυκλώσει την πανεπιστημιούπολη, με σχετικά βίντεο από το εσωτερικό να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. (Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA