ΚΟΣΜΟΣ

Νεογέννητα δίδυμα σκοτώθηκαν στη Γάζα ενώ ο πατέρας τους δήλωνε τη γέννησή τους

Σύμφωνα με το BBC, ο Asser, ένα αγόρι, και η Ayssel, ένα κορίτσι, ήταν μόλις τεσσάρων ημερών όταν ο πατέρας τους Mohammed Abu al-Qumsan πήγε να παραλάβει τα πιστοποιητικά γέννησής τους. Ενώ έλειπε, οι γείτονές του τηλεφώνησαν για να πουν ότι το σπίτι τους στο Deir al Balah είχε βομβαρδιστεί. Το χτύπημα σκότωσε επίσης τη σύζυγό του και τη γιαγιά των διδύμων. «Δεν ξέρω τι συνέβη», είπε. «Μου είπαν ότι ήταν μια οβίδα που χτύπησε το σπίτι. Δεν πρόλαβα καν να γιορτάσω γι’ αυτά», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας αναφέρει ότι 115 βρέφη έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια του πολέμου. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AP, η οικογένεια ακολούθησε την οδηγία να εγκαταλείψει την Πόλη της Γάζας τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου Ισραήλ-Γάζας, αναζητώντας καταφύγιο στο κεντρικό τμήμα του θυλάκου, όπως τους είχε πει ο ισραηλινός στρατός. Το BBC ζήτησε από τον ισραηλινό στρατό να σχολιάσει το χτύπημα και περιμένει απάντηση. Τ

Υπενθυμίζεται πως το Σάββατο, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ένα σχολικό κτίριο που φιλοξενούσε εκτοπισμένους Παλαιστίνιους στην πόλη της Γάζας σκότωσε περισσότερους από 70 ανθρώπους, όπως δήλωσε στο BBC ο διευθυντής ενός νοσοκομείου. Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι το σχολείο «χρησίμευε ως ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ», κάτι που η Χαμάς διέψευσε. Το Ισραήλ αμφισβήτησε τον αριθμό των νεκρών, αλλά το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τα στοιχεία από τις δύο πλευρές.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA