ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός 27χρονος διαδηλωτής στη Μασσαλία από ρίψη flash-ball

Η δολοφονία του 17χρονου Ναέλ Μ. από αστυνομικά πυρά στη Ναντέρ έχει προκαλέσει μεγάλες ταραχές στη Γαλλία, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις και τα επεισόδια. Λίγες ώρες μετά τη δημόσια υποστήριξη και τις ευχαριστίες του Ε. Μακρόν στις δυνάμεις καταστολής έγινε γνωστό άλλο ένα θύμα των διαδηλώσεων για τον θάνατο του 17χρονου, πριν μία εβδομάδα.

Οι Γάλλοι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα για τον θάνατο ενός 27χρονου που χτυπήθηκε από σφαίρα καουτσούκ κατά τη διάρκεια ταραχών στο Παρίσι και τα προάστια του. Η πιθανή αιτία θανάτου ήταν ένα βίαιο σοκ στο στήθος από λαστιχένια σφαίρα «flash-ball» που χρησιμοποιήθηκε από την αστυνομία, ανακοίνωσε η εισαγγελία την Τρίτη, χωρίς να διευκρινίσει ποιος πυροβόλησε ή κατείχε το όπλο.

Οπως αναφέρει σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά  πρόκειται για έναν 27χρονο που χτυπήθηκε από θανατηφόρο βλήμα τύπου flash-ball (LBD) στη Μασσαλία το Σάββατο. 

Το flash-ball είναι ένα είδος μη θανατηφόρου όπλου που χρησιμοποιείται για την άγρια καταστολή δυναμικών διαδηλώσεων κατά τις οποίες εκδηλώνονται και επεισόδια.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA