ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός 22χρονος Παλαιστίνιος από τα πυρά των ισραηλινών κατοχικών δυνάμεων

Ένας 22χρονος Παλαιστίνιος, που είχε τραυματιστεί χθες Πέμπτη σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, υπέκυψε σήμερα, ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

Ο Μοχάμαντ Ισμαήλ Τζαουμπρέχ, που είχε τραυματιστεί στο κεφάλι «στη διάρκεια συγκρούσεων με τις δυνάμεις κατοχής» στον καταυλισμό προσφύγω αλ Αρούμπ, βόρεια της Χεβρώνας, πέθανε, ανακοίνωσε το νοσοκομείο al Ahly.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι στρατιώτες αναζητούσαν στον καταυλισμό «ύποπτους με καλυμμένα τα πρόσωπα που πετούσαν πέτρες εναντίον ιδιωτικών οχημάτων», τα οποία περνούσαν από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Δυτική Όχθη.

«Στη διάρκεια αυτής της καταδίωξης, ξέσπασαν βίαιες ταραχές κατά τις οποίες οι ύποπτοι με τα καλυμμένα πρόσωπα έριξαν πέτρες και τσιμεντόλιθους από τις στέγες εναντίον των στρατιωτών, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

«Οι στρατιώτες απάντησαν με μέσα αντιμετώπισης ταραχών και κάνοντας χρήση σφαιρών 22 χιλιοστών», σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας ότι ένας από τους υπόπτους τραυματίστηκε.

Εξάλλου, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, «δύο Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σοβαρά από σφαίρες που έριξαν Εβραίοι έποικοι» σήμερα το πρωί στην παλαιστινιακή πόλη Κούσρα, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, και νοσηλεύονται.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Wafa, «έποικοι επιτέθηκαν στα σπίτια πολιτών στο νότιο τμήμα της πόλης, αναγκάζοντας τους κατοίκους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους» και δύο νεαροί Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν σε ανταλλαγή πυρών.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επεσήμανε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε «βίαιη αντιπαράθεση μεταξύ Παλαιστίνιων και Ισραηλινών κοντά στην πόλη Κούσρα (…) στρατιώτες απάντησαν κάνοντας χρήση μέσων για την αντιμετώπιση ταραχών»

«Έχουμε ενημερωθεί για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες Παλαιστίνιοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο έπειτα από τον τραυματισμό τους με σφαίρες», πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την αρχή του έτους έχουν σκοτωθεί 62 Παλαιστίνιοι (μέλη ένοπλων οργανώσεων και άμαχοι, ανάμεσά τους ανήλικοι), 10 Ισραηλινοί (9 πολίτες, ανάμεσά τους τρεις ανήλικοι, κι ένας αστυνομικός), καθώς και μια Ουκρανή, σύμφωνα με καταμέτρηση του AFP βασιζόμενη σε ανακοινώσεις επίσημων ισραηλινών και παλαιστινιακών πηγών.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA