ΚΟΣΜΟΣ

Μόναχο: Πυροβολισμοί κοντά στο προξενείο του Ισραήλ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Μονάχου, κοντά στο Κέντρο Τεκμηρίωσης για την ναζιστική περίοδο και στο προξενείο του Ισραήλ. Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η αστυνομία πυροβόλησε ύποπτο άτομο, ακόμη ωστόσο δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα, στην περιοχή ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί, ενώ η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το κέντρο.

Η αστυνομία έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως μετά: «Αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον ενός ύποπτου ατόμου στην περιοχή Karolinenplatz, το άτομο χτυπήθηκε σε αυτή τη διαδικασία», ανέφεραν. «Μια ευρεία περιοχή γύρω από την επιχείρηση είναι σφραγισμένη».

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν ενδείξεις για άλλα ύποπτα άτομα, που συνδέονται με αυτή την κινητοποίηση», ανέφερε η αστυνομία. “Πολλοί αξιωματικοί βρίσκονται στο σημείο και διεξάγουν έρευνα. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες.”

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό του 1972.

Η λεγόμενη Σφαγή του Μονάχου έγινε κατά τη διάρκεια των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1972, όταν μέλη της Ισραηλινής αποστολής έπεσαν θύματα απαγωγής από την παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση Μαύρος Σεπτέμβρης. Η απαγωγή έληξε με αποτυχημένη επέμβαση της γερμανικής αστυνομίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν 9 αθλητές, ένας αστυνομικός και πέντε από τους απαγωγείς. Μαζί με τους δυο αθλητές που είχαν δολοφονηθεί νωρίτερα, ο τελικός απολογισμός έφτασε τους 17 νεκρούς.

(Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA