ΚΟΣΜΟΣ

«Μακαρθισμός» στο Χόλιγουντ: Στη «μαύρη λίστα» Σούζαν Σάραντον και Μελίσα Μπαρέρα επειδή μίλησαν υπέρ της Παλαιστίνης

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Σούζαν Σάραντον και η σταρ του «Scream», Μελίσα Μπαρέρα, μπήκαν στη «μαύρη λίστα» από εταιρείες του Χόλυγουντ, που τις κατηγόρησαν για «αντισημιτισμό» επειδή μίλησαν υπέρ της Παλαιστίνης.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παραγωγής του επερχόμενου «Scream VII», απέλυσε την μεξικανικής καταγωγής ηθοποιό Μελίσα Μπαρέρα από το franchise τρόμου επειδή η ηθοποιός χαρακτήρισε μέσω Instagram τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας ως «γενοκτονία και εθνοκάθαρση».

«Η Γάζα», έγραψε η ίδια, «αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζεται σαν στρατόπεδο συγκέντρωσης».

Η εταιρεία παραγωγής Spyglass ανέφερε σε δήλωσή της ότι η θέση της «είναι ξεκάθαρη: Έχουμε μηδενική ανοχή στον αντισημιτισμό ή την υποκίνηση μίσους σε οποιαδήποτε μορφή, συμπεριλαμβανομένων ψευδών αναφορών σε γενοκτονία, εθνοκάθαρση, διαστρέβλωση του Ολοκαυτώματος ή οτιδήποτε ξεπερνά κατάφωρα τα όρια στη ρητορική μίσους».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Deadline, και η Τζένα Ορτέγκα θα βρίσκεται εκτός του καστ του Scream, καθώς αποχώρησε οικειοθελώς. Ο λόγος που έφυγε η Ορτέγκα δεν σχετίζεται με την απόλυση της Μπαρέρα, αλλά με τον προγραμματισμό των γυρισμάτων της δεύτερης σεζόν του «Wednesday» του Τιμ Μπάρτον για το Netflix, οι οποίες ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί.

Σχετικά με την Σούζαν Σάραντον, εκπρόσωπος του United Talent Agency είπε ότι η πέντε φορές υποψήφια για Όσκαρ ηθοποιός, δεν εκπροσωπείται πλέον από το πρακτορείο. Η διακοπή της συνεργασίας της Σάραντον με το UTA ακολούθησε τα σχόλια που έκανε για το Ισραήλ πρόσφατα η ηθοποιός, κατά την παρουσία της σε μια συγκέντρωση υπέρ των Παλαιστινίων, στις 17 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που φοβούνται ότι είναι Εβραίοι αυτή τη στιγμή και παίρνουν μια γεύση του πώς νιώθεις να είσαι μουσουλμάνος σε αυτή τη χώρα, που τόσο συχνά υφίσταται βία», είπε η Σάραντον μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τη New York Post, τονίζοντας επίσης:

«Υπάρχει ένα τρομερό πράγμα που συνέβη όπου ο αντισημιτισμός έχει μπερδευτεί με το να μιλάει εναντίον του Ισραήλ. Είμαι κατά του αντισημιτισμού. Είμαι κατά της ισλαμοφοβίας».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα, η επικεφαλής του τμήματος κινηματογράφου του πρακτορείου UTA, Μάχα Ντακίλ, απολύθηκε επειδή έκανε repost ένα Instagram story που έγραφε: «Αυτήν τη στιγμή, μαθαίνουμε ποιοι στηρίζουν τη γενοκτονία».

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA