ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Δύο πολίτες νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νότιο τμήμα της χώρας

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε ισραηλινό πλήγμα εναντίον του οχήματός τους στον νότιο Λίβανο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας, η οποία επεσήμανε ότι το όχημα ανήκε σε εταιρεία καθαρισμού που είχε συμβόλαιο με τον ΟΗΕ.

Από την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σημειώνονται σχεδόν καθημερινά ανταλλαγές πυρών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού με στόχο όχημα στη Νακούρα προκάλεσε δύο νεκρούς», ανέφερε το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για αμάχους.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι σημειώθηκε πλήγμα με drone σε δρόμο στη Νακούρα, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

«Το όχημα που στοχοθετήθηκε ανήκε σε εταιρεία καθαρισμού που είχε συμβόλαιο με την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο (UNIFIL)», η οποία είναι ανεπτυγμένη στα σύνορα της χώρας με το Ισραήλ, διευκρίνισε πηγή ασφαλείας που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Τα δύο θύματα είναι «ένας εργαζόμενος σε αυτή την εταιρεία και ένας εξάδελφός του, οι οποίοι κατάγονταν από τη Νακούρα», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Ο εξάδελφός του διέμενε σε αφρικανική χώρα και είχε φτάσει στον Λίβανο πριν από δύο ημέρες», σημείωσε.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ al Manar, μετέδωσε ότι οι δύο νεκροί στη Νακούρα είναι πολίτες.

Το Ισραήλ αναφέρει ότι πλήττει στρατιωτικές υποδομές και μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο και τον ανατολικό Λίβανο. Το σιιτικό λιβανέζικο κίνημα από την πλευρά του στοχοθετεί κυρίως στρατιωτικές θέσεις στο βόρειο Ισραήλ.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, περισσότεροι από 110.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στον νότιο Λίβανο λόγω των ανταλλαγών πυρών μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ, από τα οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 609 άνθρωποι, κυρίως μαχητές του κινήματος αλλά και 132 πολίτες, με βάση καταμέτρηση του AFP.

Στην ισραηλινή πλευρά έχουν σκοτωθεί 24 στρατιώτες και 26 πολίτες, σύμφωνα με τον στρατό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA