ΚΟΣΜΟΣ

Liberation: «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”»

Ρεπορτάζ για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα δημοσίευσε η γαλλική εφημερίδα Liberation ανήμερα της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Η εφημερίδα, με τίτλο «Στην Ελλάδα η ακροδεξιά είναι επικεφαλής του “βαθέος κράτους”», προσθέτει ακόμη ένα ρεπορτάζ στη μακρά πλέον λίστα άρθρων και ρεπορτάζ από τα διεθνή ΜΜΕ που αναδεικνύουν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Αφού κάνει μια αναδρομή στην υπόθεση των υποκλοπών, η Liberation επισημαίνει πως έχει τις ρίζες της στην περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) που οι παρακολουθήσεις ήταν το άλφα και το ωμέγα της ρατσιστικής, αντισημιτικής πολιτικής των συνταγματαρχών, που αρνούνταν ακόμη και το Ολοκαύτωμα.

Θυμίζει επίσης την προαγωγή της Μαριάνθη Παγουτέλη ως αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, που έχει προκαλέσει αντίδραση ακόμη και μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας ότι έχει κάνει ανοιχτά αντισημιτικά σχόλια ενώ, όπως τονίζει η εφημερίδα «θρηνούσε σε blog “που ο Χίτλερ δεν εξολόθρευσε εντελώς τους Εβραίους”. Το 2007 είχε ζητήσει την αθώωση ενός διαβόητου αρνητή του Ολοκαυτώματος, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, συγγραφέα του βιβλίου” Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια”. Δικηγόρος του ήταν ο γιος του, Θάνος Πλεύρης… πλέον υπουργός Υγείας!»

Η Liberation επισημαίνει ότι στοιχεία για το σκάνδαλο των υποκλοπών έρχονται καθημερινά στο φως, καθώς και νέα θύματα παρακολούθησης, σημειώνει μεταξύ άλλων ότι δημιουργούνται σοβαρά ερωτήματα «για το τεράστιο σύστημα παρακολούθησης που έχει τεθεί σε εφαρμογή στη χώρα και ελέγχεται από την κορυφή του ελληνικού κράτους», καθώς το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός έχουν πάρει υπό την ευθύνη του την ΕΥΠ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «δεν ξέρει, δεν άκουσε τίποτα».

Η Liberation έχει μιλήσει με καθηγητές Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και τη Γαλλία, δημοσιογράφους, αλλά και με ευρωβουλευτές, μέλη της επιτροπής PEGA, μεταξύ των οποίων ο Αυστριακός των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Χάιντε, ο οποίος αναρωτιέται: «Γιατί είναι εύκολο να παρακολουθούνται πολίτες στην Ελλάδα; Μήπως η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο να καταστεί αυταρχικό κράτος;»

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA