Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εξέρχεται από το κτίριο της ΓΓΕΕ μετά την ολοκλήρωση της δημοπρασίας για τις τέσσερεις τηλεοπτικές άδειες, Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016. Μετά από 60 ώρες που διήρκησε η διαδικασία δημοπράτησης των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοινώθηκαν οι νέοι ιδιοκτήτες. Τις τέσσερις άδειες έλαβαν οι ΑΝΤ1, ο ΣΚΑΙ, η εταιρεία του κ. Καλογρίτσα και η εταιρεία του κ. Μαρινάκη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ
Σύμφωνα με το kyivindependent, τη μήνυση κατά του Ιβάν Σαββίδη στήριξε η ΜΚΟ Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς (ANTAC)στις 8 Φεβρουαρίου. Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή.
Το καλοκαίρι του 2023, το έργο Trap Aggressor του think tank, StateWatch συμπεριέλαβε τον Ιβάν Σαββίδη μεταξύ των 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν τη ρωσική στρατιωτικό-βιομηχανική πλευρά και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.
Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine.
Η ANTAC είπε ότι η σύζυγος του Ιβάν Σαββίδη, Κυριακή κατονομάζεται ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αν και ο σύζυγός της είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Ο Σαββίδης ίδρυσε τον Όμιλο Agrokom, ο οποίος διαθέτει εργοστάσια επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος, εγκαταστάσεις θερμοκηπίου και ένα εργοστάσιο ανθρακούχου νερού. Ο Ιβάν Σαββίδης υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία και είχε στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Το 2015, δε, ο Σαββίδης χαιρέτισε δημόσια την ρωσική κατοχή της Κριμαίας και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία. (Πηγή)