ΚΟΣΜΟΣ

Κατάσχεση στα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία

Σύμφωνα με το kyivindependent, τη μήνυση κατά του Ιβάν Σαββίδη στήριξε η ΜΚΟ Κέντρο Δράσης κατά της Διαφθοράς (ANTAC)στις 8 Φεβρουαρίου. Η απόφαση ελήφθη από τριμελή επιτροπή.

Το καλοκαίρι του 2023, το έργο Trap Aggressor του think tank, StateWatch συμπεριέλαβε τον Ιβάν Σαββίδη μεταξύ των 25 ολιγαρχών των οποίων οι εταιρείες εξυπηρετούν τη ρωσική στρατιωτικό-βιομηχανική πλευρά και των οποίων τα περιουσιακά στοιχεία δεν είχαν ακόμη κατασχεθεί από την Ουκρανία.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών, και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της Atlantis-Pak Ukraine.

Η ANTAC είπε ότι η σύζυγος του Ιβάν Σαββίδη, Κυριακή κατονομάζεται ως ιδιοκτήτρια ορισμένων εταιρειών στην Ουκρανία, αν και ο σύζυγός της είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης. Ο Σαββίδης ίδρυσε τον Όμιλο Agrokom, ο οποίος διαθέτει εργοστάσια επεξεργασίας και συσκευασίας κρέατος, εγκαταστάσεις θερμοκηπίου και ένα εργοστάσιο ανθρακούχου νερού. Ο Ιβάν Σαββίδης υπήρξε μέλος του ρωσικού κοινοβουλίου με το κόμμα Ενωμένη Ρωσία και είχε στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το 2015, δε, ο Σαββίδης χαιρέτισε δημόσια την ρωσική κατοχή της Κριμαίας και την παράνομη προσάρτησή της από τη Ρωσία. (Πηγή)

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA