ΚΟΣΜΟΣ

H φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον Σηκουάνα πέθανε κατά τη μεταφορά της

Η φάλαινα Μπελούγκα που είχε εγκλωβιστεί στον ποταμό Σηκουάνα της Γαλλίας για μία εβδομάδα, πέθανε κατά τη διάρκεια μιας της επιχείρησης διάσωσής της.

Η ανακοίνωση του θανάτου του κήτους έγινε από αξιωματούχους στη βορειοδυτική Γαλλία. “Παρά την τεράστια προσπάθεια να διασωθεί η φάλαινα Μπελούγκα, με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του ζώου», ανέφερε στο Twitter ο νομάρχης του Καλβάντος.

Σύμφωνα με τον Guardian, έγινε ευθανασία στη φάλαινα, αφού παρουσίασε αναπνευστικές δυσκολίες κατά την διάρκεια της μεταφοράς της.

Η Μπελούγκα, αναμενόταν να τοποθετηθεί σε φορτηγό ψυγείο για να μεταφερθεί στη θάλασσα, πάνω «σε άχυρο ή άλλο υλικό που θα είναι άνετο», διευκρίνισε η Ιζαμπέλ Ντορλιά-Πουζέ, γενική γραμματέας της νομαρχίας Ερ, πριν από την έναρξη της λεπτής επιχείρησης.

Οι διασώστες είχαν προγραμματίσει να απελευθερώσουν τη φάλαινα βάρους 800 κιλών στη θάλασσα. Ειδικός χώρος με θαλασσινό νερό είχε διαμορφωθεί στο λιμάνι του Ουιστρεάμ (βόρεια Γαλλία) για την υποδοχή της φάλαινας, όπου θα έμενε για τρεις ημέρες, ώστε να γινόταν στη συνέχεια η επιστροφή της στην ανοικτή θάλασσα. (Πηγή)

POPAGANDA