ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Τουλάχιστον 33.482 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου

Τουλάχιστον 33.482 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 76.049 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα από τις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 122 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 56 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο.

Παράλληλα το Ισραήλ συμφώνησε στις συνομιλίες που γίνονται στην Αίγυπτο για κατάπαυση του πυρός στον πόλεμο της Γάζας σε παραχωρήσεις σχετικά με την επιστροφή Παλαιστινίων στο βόρειο τμήμα του θύλακα, αλλά πιστεύει ότι η ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς δεν επιθυμεί την επίτευξη συμφωνίας, δήλωσαν σήμερα Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

Δύο αξιωματούχοι με γνώση των συνομιλιών δήλωσαν ότι με βάση την αμερικανική πρόταση για ανακωχή, το Ισραήλ θα επιτρέψει την επιστροφή 150.000 Παλαιστινίων στη βόρεια Γάζα χωρίς ελέγχους ασφαλείας.

Σε αντάλλαγμα, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, η Χαμάς θα πρέπει να δώσει έναν κατάλογο με ομήρους –γυναίκες, ηλικιωμένους και ασθενείς– που ακόμα κρατά και που παραμένουν ζωντανοί.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο. Η Χαμάς δήλωσε χθες ότι η τελευταία πρόταση που παρουσιάστηκε από τους μεσολαβητές της Αιγύπτου και του Κατάρ δεν πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά ότι θα την εξετάσει περαιτέρω πριν απαντήσει.

Η ισραηλινή εκτίμηση είναι ότι η Χαμάς δεν θέλει να πετύχει συμφωνία ακόμα, δήλωσαν οι δύο Ισραηλινοί αξιωματούχοι.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA