ΚΟΣΜΟΣ

Γαζα: Πάνω από 21.100 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου

Συνολικά 21.110 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 55.243 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο αριθμός αυτός περιλαμβάνει 195 Παλαιστινίους που σκοτώθηκαν και 325 που τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Ο ισραηλινός στρατός πολλαπλασιάζει σήμερα τα πλήγματά του στη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο του πολέμου που κήρυξε για να «εξαλείψει» τη Χαμάς και μπορεί κατ’ αυτόν να κρατήσει «πολλούς μήνες» ακόμη, παρά τις ολοένα πιο έντονες ανησυχίες για την ανθρωπιστική κατάσταση.

Ενώ, σε άλλη μια ένδειξη πως η σύρραξη προσλαμβάνει ευρύτερες διαστάσεις, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως αναχαίτισαν στην Ερυθρά Θάλασσα drones και πυραύλους που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που απειλούν ισραηλινά συμφέροντα σε ένδειξη υποστήριξης στους Παλαιστινίους.

Την ίδια ώρα, η Παλαιστίνια βουλεύτρια Χαλίντα Τζαράρ, ένα από τα γνωστότερα πρόσωπα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), συνελήφθη χθες (26/12) από τον ισραηλινό στρατό στη Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έγινε γνωστό από τον σύζυγό της.

Η Τζαράρ, ηλικίας 60 ετών, συνελήφθη από στρατιώτες του ισραηλινού στρατού, που πραγματοποίησαν έφοδο στο σπίτι της στη Ραμάλα «σπάζοντας την πόρτα, στις 5 το πρωί», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γκασάν Τζαράρ.

Βουλεύτρια του παλαιστινιακού κοινοβουλίου που έχει αναστείλει τις εργασίες του από το 2007, η Τζαράρ αποφυλακίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, έχοντας εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών σε μια ισραηλινή φυλακή.

Είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2019 μετά τον θάνατο μιας 17χρονης Ισραηλινής, που είχε σκοτωθεί σε μια επίθεση στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σε ένα δελτίο τύπου, το PFLP ανέφερε πως ο ισραηλινός στρατός «διεξήγαγε σήμερα το πρωί μια τεράστια επιχείρηση συλλήψεων μεταξύ των ηγετικών στελεχών και μελών του PFLP στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη».

«Οι συλλήψεις αυτές δεν θα κάμψουν τη βούληση του λαού μας», συμπλήρωσε η οργάνωση.

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε σε ένα δελτίο τύπου πως συνέλαβε την Τζαράρ, παρουσιάζοντάς την ως «την επικεφαλής του PFLP στη Δυτική Όχθη προσθέτοντας πως «αναζητείτο για τρομοκρατία».

Άλλοι «υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι» της οργάνωσης συνελήφθησαν επίσης σήμερα το πρωί, προσέθεσε το PFLP.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Κρατουμένων, μια οργάνωση που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων, περίπου 4.700 Παλαιστίνιοι έχουν συλληφθεί στη Δυτική Όχθη από την 7η Οκτωβρίου.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA