Περαιτέρω αποδείξεις για εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού στρατού σε βάρος αμάχων φέρνει στον φως της δημοσιότητας η συνεχιζόμενη επιτόπια και ψηφιακή έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας σε Ισραήλ και Κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.
«Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν αποδείξει, γι’ άλλη μια φορά, ανατριχιαστική αδιαφορία για τον καταστροφικό απολογισμό ως προς τους αμάχους από τους συνεχιζόμενους ανελέητους βομβαρδισμούς τους στην κατεχόμενη Λωρίδα της Γάζας» τονίζει η Διεθνής Αμνηστία.
«Η Διεθνής Αμνηστία, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνάς της για τις παραβιάσεις του δικαίου του πολέμου, έχει καταγράψει δύο ενδεικτικές περιπτώσεις στις οποίες ισραηλινά πλήγματα σκότωσαν 46 αμάχους, μεταξύ των οποίων 20 παιδιά. Το γηραιότερο θύμα ήταν μια 80χρονη γυναίκα και το νεότερο ένα μωρό 3 μηνών. Οι επιθέσεις αυτές πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου.
Οι επιθέσεις, οι οποίες σημειώθηκαν στις 19 και στις 20 Οκτωβρίου, έπληξαν μια εκκλησία όπου είχαν καταφύγει εκατοντάδες εκτοπισμένοι πολίτες στην πόλη της Γάζας και ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό al-Nuseirat στο κέντρο της Γάζας.
Η Διεθνής Αμνηστία, με βάση τη διεξοδική έρευνα που διεξήγαγε για τα γεγονότα αυτά, διαπίστωσε ότι τα χτυπήματα συνιστούσαν επιθέσεις χωρίς διακρίσεις ή απευθείας επιθέσεις εναντίον αμάχων ή πολιτικών αντικειμένων, οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν ως εγκλήματα πολέμου».
«Αυτές οι θανατηφόρες, παράνομες επιθέσεις αποτελούν μέρος ενός τεκμηριωμένου σχεδίου αδιαφορίας για τους Παλαιστίνιους πολίτες και καταδεικνύουν τον καταστροφικό αντίκτυπο της πρωτοφανούς επίθεσης του ισραηλινού στρατού, που δεν έχει αφήσει πουθενά ένα ασφαλές μέρος στη Γάζα, αδιαφορώντας για το πού ζουν ή αναζητούν καταφύγιο οι πολίτες», δήλωσε η Erika Guevara-Rosas, διευθύντρια Παγκόσμιας Έρευνας, Συνηγορίας και Πολιτικής της Διεθνούς Αμνηστίας.
«Καλούμε τον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να λάβει άμεσα συγκεκριμένα μέτρα που θα επιταχύνουν την έρευνα για τα εγκλήματα πολέμου και για άλλα εγκλήματα του διεθνούς δικαίου που ξεκίνησε το 2021.
«Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες επιζώντων και συγγενών θυμάτων που περιγράφουν το καταστροφικό ανθρώπινο τίμημα αυτών των βομβαρδισμών αποτελούν στιγμιότυπο των μαζικών δεινών των αμάχων που προκαλούνται καθημερινά σε ολόκληρη τη Γάζα από τις ανελέητες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός».
Η Διεθνής Αμνηστία επισκέφτηκε τα σημεία των επιθέσεων, τράβηξε φωτογραφίες από τα επακόλουθα κάθε επίθεσης και πήρε συνεντεύξεις από συνολικά 14 άτομα, μεταξύ των οποίων 9 επιζώντες, 2 άλλοι μάρτυρες, 1 συγγενής των θυμάτων και 2 ηγούμενοι. Το Εργαστήριο Αποδεικτικών Στοιχείων Κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας ανέλυσε δορυφορικές εικόνες και οπτικοακουστικό υλικό ανοιχτού κώδικα για τον γεωγραφικό εντοπισμό και την επαλήθευση των επιθέσεων.
Η οργάνωση εξέτασε επίσης τις συναφείς δηλώσεις του ισραηλινού στρατού και απέστειλε ερωτήσεις στη μονάδα εκπροσώπων του ισραηλινού στρατού στις 30 Οκτωβρίου σχετικά με την επίθεση στην εκκλησία και την επίθεση στον καταυλισμό al-Nuseirat. Μέχρι τη στιγμή της δημοσίευσης, δεν είχε ληφθεί καμία απάντηση.
Οι ισραηλινές αρχές δεν έχουν δημοσιεύσει κανένα αξιόπιστο στοιχείο όσον αφορά τους λόγους αυτών των χτυπημάτων, συμπεριλαμβανομένων των υποτιθέμενων στρατιωτικών στόχων που υπήρχαν. Αντιθέτως, στην περίπτωση του βομβαρδισμού της εκκλησίας, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε αντιφατικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου ενός βίντεο που αργότερα απέσυρε και μιας δήλωσης που δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει. Η έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας δεν βρήκε καμία ένδειξη ότι τα κτίρια που επλήγησαν θα μπορούσαν να θεωρηθούν στρατιωτικοί στόχοι ή ότι χρησιμοποιούνταν από μαχητές.
Τα ευρήματα αυτά έρχονται έπειτα και από προηγούμενη τεκμηρίωση της Διεθνούς Αμνηστίας για παράνομα ισραηλινά πλήγματα κατά τη διάρκεια της τρέχουσας κλιμάκωσης και από τεκμηρίωση παρόμοιου μοτίβου παράνομων πληγμάτων κατά τη διάρκεια προηγούμενων περιόδων ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα. Ο σημερινός βομβαρδισμός δεν έχει προηγούμενο για τη Γάζα όσον αφορά την έντασή του, τον αριθμό των αμάχων που σκοτώθηκαν και το επίπεδο της καταστροφής σε σπίτια, σχολεία, νοσοκομεία και άλλες μη στρατιωτικές υποδομές.
«Η πλήρης αδιαφορία των ισραηλινών δυνάμεων για το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο έχει καταγραφεί από την οργάνωση εκτενώς σε προηγούμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις, αλλά η ένταση και η σκληρότητα των σημερινών βομβαρδισμών δεν έχει προηγούμενο», δήλωσε η Erika Guevara-Rosas.
«Ο τρομακτικός απολογισμός των νεκρών στη Γάζα, με περισσότερες/-ους από 11.000 Παλαιστίνιες/-ους νεκρές/-ούς, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 4.600 παιδιών μέσα σε μόλις έξι εβδομάδες, είναι από μόνος του ένα μήνυμα για το πόσο αναλώσιμες είναι οι ζωές των Παλαιστινίων στα μάτια των ισραηλινών δυνάμεων που διατάζουν και εκτελούν αυτές τις επιθέσεις».
«Η καρδιά μου πέθανε μαζί με τα παιδιά μου»
Στις 19 Οκτωβρίου, ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατέστρεψε κτίριο στον περίβολο της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Πορφυρίου στην καρδιά της παλιάς πόλης της Γάζας, όπου είχαν καταφύγει περίπου 450 εσωτερικά εκτοπισμένα μέλη της μικρής χριστιανικής κοινότητας της Γάζας. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 18 άμαχοι και τραυματίστηκαν τουλάχιστον άλλοι 12.
Ο Ramez al-Sury, ο οποίος έχασε τα 3 του παιδιά και άλλους 10 συγγενείς του στην επίθεση, δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία: «Η καρδιά μου πέθανε μαζί με τα παιδιά μου εκείνο το βράδυ. Όλα τα παιδιά μου σκοτώθηκαν: Ο Majid, 11 ετών, η Julie, 12 ετών, και ο Suhail, 14 ετών. Δεν μου έχει απομείνει τίποτα. Έπρεπε να είχα πεθάνει μαζί με τα παιδιά μου».
«Τα άφησα μόνο δύο λεπτά νωρίτερα. Η αδελφή μου με κάλεσε να κατέβω στο υπόγειο για να βοηθήσω τον πατέρα μου [που είναι] κατάκοιτος από τότε που έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο… τα παιδιά μου έμειναν στο δωμάτιο με τα ξαδέλφια μου, τις γυναίκες και τα παιδιά τους. Τότε ήταν που έγινε το χτύπημα και σκοτώθηκαν όλοι».
«Φύγαμε από τα σπίτια μας και ήρθαμε να μείνουμε στην εκκλησία γιατί πιστεύαμε ότι εδώ θα ήμασταν προστατευμένοι. Δεν έχουμε πουθενά αλλού να πάμε… Η εκκλησία ήταν γεμάτη από ειρηνικούς ανθρώπους, μόνο ειρηνικούς ανθρώπους… Δεν υπάρχει πουθενά ασφαλές μέρος στη Γάζα κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου. Βομβαρδισμοί παντού, μέρα και νύχτα. Κάθε μέρα, όλο και περισσότεροι άμαχοι σκοτώνονται. Προσευχόμαστε για ειρήνη, αλλά οι καρδιές μας είναι ραγισμένες».
Ο Sami Tarazi δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία ότι οι γονείς του, Marwan και Nahed, σκοτώθηκαν μαζί με την 6 μηνών ανιψιά του τη Joelle και την 80χρονη συγγενή του την Elaine.
Ένας ηγούμενος δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία: «Δεν ξέρουμε γιατί αυτός ο βομβαρδισμός [εξαπολύθηκε] εναντίον της εκκλησίας μας. Κανείς δεν έδωσε καμία εξήγηση για την πρόκληση μιας τέτοιας τραγωδίας. Εδώ είναι εκκλησία, ένας τόπος ειρήνης, αγάπης και προσευχής… Δεν υπάρχει ασφάλεια πουθενά στη Γάζα αυτή τη στιγμή».
Στις 20 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο από πλάνα ντρόουν, το οποίο εξέτασε και αρχειοθέτησε η Διεθνής Αμνηστία, και το οποίο δείχνει τη στιγμή της αεροπορικής επιδρομής σε κτίριο εντός του χώρου της εκκλησίας. Αρκετά μέσα ενημέρωσης μετέφεραν στη συνέχεια δήλωση του ισραηλινού στρατού που ανέφερε ότι «μαχητικά αεροσκάφη των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων έπληξαν το κέντρο διοίκησης και ελέγχου που ανήκει σε κάποιον τρομοκράτη της Χαμάς ο οποίος εμπλέκεται στην εκτόξευση πυραύλων και όλμων προς το Ισραήλ», αναγνωρίζοντας ότι «ο τοίχος μιας εκκλησίας στην περιοχή υπέστη ζημιές» ως αποτέλεσμα της επίθεσης και διαβεβαιώνοντας ότι «το περιστατικό εξετάζεται».
Ωστόσο, το βίντεο του ισραηλινού στρατού που δείχνει το χτύπημα έχει έκτοτε διαγραφεί, και δεν έχει δοθεί καμία πληροφορία από τον ισραηλινό στρατό ή τις αρχές που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό ότι το κτίριο της εκκλησίας που καταστράφηκε ήταν «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» της Χαμάς, ούτε οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία σχετικά με την υποτιθέμενη επανεξέταση του χτυπήματος.
Το Εργαστήριο Αποδεικτικών Στοιχείων Κρίσεων της Διεθνούς Αμνηστίας εξέτασε, επαλήθευσε και εντόπισε γεωγραφικά βίντεο και εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά το χτύπημα, ενώ ανέλυσε και δορυφορικές εικόνες της τοποθεσίας πριν και μετά το χτύπημα: Όλες επιβεβαιώνουν την καταστροφή ενός κτιρίου και τη μερική καταστροφή ενός άλλου στο συγκρότημα της εκκλησίας.
Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Αμνηστίας σε θέματα όπλων εξέτασε επίσης το βίντεο και άλλες εικόνες του στρατού και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα μεγάλο πυρομαχικό που μεταφέρθηκε από αέρος έπληξε απευθείας το κτίριο στο οποίο είχαν καταφύγει όσες/-οι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν.
Οι αξιωματούχοι της εκκλησίας είχαν δηλώσει δημοσίως ότι εκατοντάδες πολίτες είχαν καταφύγει εκεί πριν από το χτύπημα, οπότε η παρουσία τους θα ήταν επομένως γνωστή στον ισραηλινό στρατό. Η απόφαση του ισραηλινού στρατού να προχωρήσει σε χτύπημα σε γνωστό εκκλησιαστικό συγκρότημα και χώρο για εκτοπισμένους πολίτες ήταν απερίσκεπτη και επομένως ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου, ακόμα και αν υπήρχε η πεποίθηση ότι βρισκόταν στρατιωτικός στόχος κοντά.
«Θα ζω με αυτή την ενοχή για το υπόλοιπο της ζωής μου»
Στις 20 Οκτωβρίου, γύρω στις 14:00 τοπική ώρα, 28 άμαχοι, μεταξύ των οποίων 12 παιδιά, σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα, το οποίο κατέστρεψε το σπίτι της οικογένειας al-Aydi και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε δύο γειτονικά σπίτια στον προσφυγικό καταυλισμό al-Nuseirat, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, εντός της περιοχής όπου ο ισραηλινός στρατός είχε διατάξει τους κατοίκους της βόρειας Γάζας να μετακινηθούν.
Ο Rami al-Aydi, η σύζυγός του η Ranin και τα τρία τους παιδιά, η Ghina, 10 ετών, η Maya, 8 ετών και ο Iyad, 6 ετών, σκοτώθηκαν. Η Zeina Abu Shehada και τα δύο παιδιά της, ο Amir al-Aydi, 4 ετών, και ο Rakan al-Aydi, 3 ετών, σκοτώθηκαν επίσης, μαζί με τις δύο αδελφές και τη μητέρα της Zeina.
Ο Hani al-Aydi, ο οποίος επέζησε από το χτύπημα, δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία: «Καθόμασταν στο σπίτι, ήταν γεμάτο κόσμο, παιδιά, συγγενείς. Ξαφνικά, χωρίς καμία προειδοποίηση, όλα κατέρρευσαν στο κεφάλι μας. Όλοι οι αδελφοί μου πέθαναν, τα ανίψια μου, οι ανιψιές μου… Η μητέρα μου πέθανε, οι αδελφές μου πέθαναν, το σπίτι μας χάθηκε… Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, και τώρα μείναμε χωρίς τίποτα και είμαστε εκτοπισμένοι. Δεν ξέρω πόσο χειρότερα θα γίνουν τα πράγματα. Θα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα;»
Η σύζυγος και οι τρεις κόρες του Hazem Abu Shehada ήταν μεταξύ των θυμάτων. Είχαν μετακομίσει από τον κοντινό καταυλισμό προσφύγων al-Maghazi αναζητώντας ασφάλεια. Ο ίδιος δήλωσε στη Διεθνή Αμνηστία: «Θα ζω με αυτή την ενοχή για το υπόλοιπο της ζωής μου. Εγώ ήμουν αυτός που τους πρότεινε να μετακομίσουν προσωρινά εκεί. Μακάρι να μην το έκανα αυτό, μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Θα προτιμούσα να πεθάνουμε όλοι μαζί παρά να χάσω την οικογένειά μου».
Το χτύπημα προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές και σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή των γειτονικών σπιτιών των οικογενειών al-Ashram και Abu Zarqa. Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο σπίτι του Abu Zarqa, μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά: οι αδελφές Sondos, 12 ετών, και Areej, 11 ετών, και τα ξαδέλφια τους Yara, 10 ετών, και Khamis Abu Tahoun, 12 ετών.
Η έρευνα της Διεθνούς Αμνηστίας διαπίστωσε ότι όλοι όσοι βρίσκονταν στο σπίτι των al-Aydi που χτυπήθηκε ευθέως, καθώς και στα δύο κοντινά σπίτια, ήταν άμαχοι. Δύο μέλη της οικογένειας al-Aydi είχαν άδεια εργασίας στο Ισραήλ, η οποία απαιτεί αυστηρούς ελέγχους ασφαλείας από τις ισραηλινές αρχές, για όσους λαμβάνουν την άδεια και την ευρύτερη οικογένειά τους.
Οι δορυφορικές εικόνες της περιοχής επιβεβαιώνουν την καταστροφή, που συνάδει με αεροπορική επιδρομή, μεταξύ 20 Οκτωβρίου στις 11:19 UTC και 21 Οκτωβρίου στις 08:22 UTC. Η περιοχή και πολλές από τις κατασκευές φαίνεται να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.
Διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Τα μέρη μιας ένοπλης σύρραξης οφείλουν να διακρίνουν ανά πάσα στιγμή μεταξύ αμάχων και μη στρατιωτικών στόχων αφενός, και μαχητών και στρατιωτικών στόχων αφετέρου. Απαγορεύονται οι απευθείας επιθέσεις κατά αμάχων και πολιτικών αντικειμένων, καθώς και οι επιθέσεις χωρίς διακρίσεις.
Το Ισραήλ, όταν επιτίθεται σε στρατιωτικό στόχο, υποχρεούται να λαμβάνει όλες τις εφικτές προφυλάξεις για να αποφύγει, και σε κάθε περίπτωση να ελαχιστοποιήσει, τον θάνατο και τον τραυματισμό αμάχων και τις ζημιές σε μη στρατιωτικά αντικείμενα. Τέτοιες προφυλάξεις περιλαμβάνουν το να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να εξακριβώσει ότι ένας στόχος είναι στρατιωτικός στόχος, να επιλέξει μέσα και μεθόδους επίθεσης που ελαχιστοποιούν τη ζημία των αμάχων, να αξιολογήσει αν μια επίθεση θα ήταν δυσανάλογη, να δώσει αποτελεσματική προειδοποίηση εκ των προτέρων, όπου είναι εφικτό, και να ακυρώσει μια επίθεση εάν καταστεί προφανές ότι θα ήταν παράνομη.
Η Διεθνής Αμνηστία δεν βρήκε καμία ένδειξη ότι υπήρχαν στρατιωτικοί στόχοι στο σημείο των δύο επιθέσεων ή ότι οι άνθρωποι που βρίσκονταν στα κτίρια ήταν στρατιωτικοί στόχοι, γεγονός που εγείρει ανησυχίες ότι οι επιθέσεις αυτές ήταν απευθείας επιθέσεις κατά αμάχων ή κατά πολιτικών αντικειμένων.
Αλλά ακόμα κι αν υπήρχε νόμιμος στρατιωτικός στόχος κοντά σε οποιοδήποτε από τα κτίρια που επλήγησαν, τα πλήγματα αυτά δεν διέκριναν μεταξύ στρατιωτικών στόχων και πολιτικών αντικειμένων. Τα στοιχεία που συνέλεξε η Διεθνής Αμνηστία δείχνουν επίσης ότι ο ισραηλινός στρατός δεν έλαβε τις εφικτές προφυλάξεις για να ελαχιστοποιήσει τις ζημιές σε αμάχους και μη στρατιωτική περιουσία, μεταξύ άλλων με το να μην παρέχει καμία προειδοποίηση, τουλάχιστον σε όποιον ζει στις τοποθεσίες που χτυπήθηκαν, πριν από την έναρξη των επιθέσεων.
Τα πλήγματα χωρίς διακρίσεις που σκοτώνουν ή τραυματίζουν αμάχους συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Ένα μακροχρόνιο μοτίβο απερίσκεπτων επιθέσεων που πλήττουν πολιτικά αντικείμενα, το οποίο η Διεθνής Αμνηστία έχει καταγράψει σε όλες τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του Ισραήλ, καθώς και κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων του 2008-9, του 2014 και του 2021, μπορεί να ισοδυναμεί με κατευθυνόμενες επιθέσεις κατά αμάχων και πολιτικών αντικειμένων, που επίσης αποτελεί έγκλημα πολέμου.
Η εξαιρετικά υψηλή πληθυσμιακή πυκνότητα στη Γάζα συνεπάγεται πρόσθετες προκλήσεις για όλα τα μέρη που εμπλέκονται στη σύγκρουση. Η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες υποχρεούνται βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου να λαμβάνουν τα εφικτά μέτρα για την προστασία των αμάχων από τις επιπτώσεις των επιθέσεων. Αυτό περιλαμβάνει, στο μέτρο του εφικτού, την αποφυγή της τοποθέτησης στρατιωτικών στόχων εντός ή κοντά σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.
Ωστόσο, ακόμα και αν οι ένοπλες ομάδες δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους, το Ισραήλ εξακολουθεί να δεσμεύεται από το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων των αδιάκριτων και δυσανάλογων επιθέσεων.
Ιστορικό
Η Διεθνής Αμνηστία ζητά την άμεση κατάπαυση του πυρός από όλα τα μέρη για να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών αμάχων και να διασφαλιστεί η πρόσβαση σε βοήθεια για τους ανθρώπους στη Γάζα εν μέσω μιας πρωτοφανούς ανθρωπιστικής καταστροφής.
Η Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε πώς η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες εκτόξευσαν αδιακρίτως ρουκέτες στο Ισραήλ στις 07 Οκτωβρίου 2023 και έστειλαν μαχητές που διέπραξαν εγκλήματα πολέμου, όπως σκόπιμους μαζικούς φόνους αμάχων και ομηρία. Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, τουλάχιστον 239 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 33 παιδιά, παραμένουν όμηροι της Χαμάς και άλλων ένοπλων ομάδων στη Γάζα.
Η οργάνωση έχει επίσης τεκμηριώσει καταδικαστικά στοιχεία για εγκλήματα πολέμου από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά την επίθεσή τους στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων άλλων αδιάκριτων επιθέσεων, που είχαν αποτέλεσμα μαζικές απώλειες αμάχων, αφανισμό ολόκληρων οικογενειών και καταστροφή κατοικημένων γειτονιών.
Υπογράψτε την έκκληση της Διεθνούς Αμνηστίας για άμεση κατάπαυση πυρός!