ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν είναι η γη σας, δεν είσαι ο βασιλιάς μου», είπε Αυστραλή γερουσιαστής στον Κάρολο [ΒΙΝΤΕΟ]

«Δεν είσαι ο βασιλιάς μου» φώναξε απευθυνόμενη στον βασιλιά Κάρολο η ανεξάρτητη γερουσιαστής Λίντια Θορπ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του στο Κοινοβούλιο της Αυστραλίας.

Η γερουσιαστής διέκοψε την τελετή στην πρωτεύουσα Καμπέρα για περίπου ένα λεπτό, προτού την απομακρύνει από τον χώρο η ασφάλεια. Ο βασιλιάς Κάρολος μόλις είχε φύγει για να συναντήσει ξανά τη βασίλισσα Καμίλα που καθόταν στη σκηνή, όταν η Θορπ άρχισε να φωνάζει καθώς προχωρούσε προς τα εμπρός από το πίσω μέρος της συνέλευσης.

Η γερουσιαστής ακούστηκε να λέει απευθυνόμενη στον Κάρολο: «Αυτή δεν είναι η γη σας, δεν είσαι ο βασιλιάς μου» κάνοντας αναφορά σε «γενοκτονία κατά του λαού μου».

«Δώστε μας ό,τι μας κλέψατα – τα κόκαλά μας, τα κρανία μας, τα μωρά μας, τους ανθρώπους μας. Καταστρέψατε τη γη μας. Δώστε μας μια συνθήκη. Θέλουμε μια συνθήκη» είπε η Θορπ.

Στη συνέχεια, η τελετή ολοκληρώθηκε χωρίς καμία αναφορά στο περιστατικό και το βασιλικό ζεύγος προχώρησε σε συνάντηση με το κοινό που περίμενε έξω από το κτήριο.

Υπενθυμίζεται πως η Αυστραλία περιλαμβάνεται στις χώρες της Κοινοπολιτείας όπου αρχηγός του κράτους είναι ο βασιλιάς. 

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA