ΚΟΣΜΟΣ

CNN: Πληροφορίες για ιρανικό σχέδιο δολοφονίας Τραμπ – Δεν συνδέεται με την απόπειρα

Το Ιράν απορρίπτει τις «κακόβουλες» κατηγορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη φέρεται να έχει εμπλοκή σε απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN μετέδωσε ότι οι αμερικανικές αρχές έλαβαν πριν από μερικές εβδομάδες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η Τεχεράνη εξύφανε σχέδιο συνωμοσίας κατά του πρώην προέδρου, πράγμα το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της προστασίας του Τραμπ. Κι άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν επίσης αναφορά σε συνωμοσία.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί εδώ και χρόνια τις ιρανικές απειλές κατά πρώην αξιωματούχων της κυβέρνησης Τραμπ», μετά τις απειλές για εκδίκηση της Τεχεράνης ύστερα από την εξάλειψη το 2020 του Κασέμ Σουλεϊμανί, διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης, ιδεολογικού στρατού της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Αυτός σκοτώθηκε σε αμερικανική επίθεση με drone στη Βαγδάτη, την ιρακινή πρωτεύουσα, όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πρόεδρος.

Η αποστολή του Ιράν στον ΟΗΕ έκρινε τις κατηγορίες αυτές «αβάσιμες» και «κακόβουλες».

Σήμερα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία «απορρίπτει σθεναρά οποιαδήποτε ανάμειξη στην πρόσφατη επίθεση με όπλο κατά του Τραμπ».

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών πρόσθεσε ότι το Ιράν εξακολουθεί να είναι «αποφασισμένο για την δικαστική δίωξη του Τραμπ για τον άμεσο ρόλο του στην δολοφονία του στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί».

Αυτός ήταν επικεφαλής της Δύναμης Κουντς, η οποία είναι η πτέρυγα εξωτερικών επιχειρήσεων του Ιράν και επίλεκτη μονάδα των Φρουρών της Επανάστασης, η οποία επέβλεπε τις ιρανικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA