ΚΟΣΜΟΣ

Αναβλήθηκε λίγο πριν την εκτόξευση η πτήση του Starship της SpaceX [ΒΙΝΤΕΟ]

Ένα τεχνικό πρόβλημα με μία βαλβίδα των κινητήρων, που εμφανίστηκε λίγα λεπτά πριν την ιστορική πρώτη τροχιακή δοκιμή του γιγαντιαίου πυραύλου Starship της SpaceX, προκάλεσε την αναβολή της πτήσης, η οποία θα προγραμματιστεί εκ νέου, πιθανώς στα επόμενα 24ωρα.

«Είναι μια πολύ επικίνδυνη πτήση», δήλωσε νωρίτερα ο Μασκ σε εκδήλωση στο Twitter Spaces την Κυριακή. «Είναι η πρώτη εκτόξευση ενός πολύ περίπλοκου, γιγαντιαίου πυραύλου. Υπάρχουν εκατομμύρια τρόποι για να αποτύχει», πρόσθεσε. «Θα είμαστε πολύ προσεκτικοί και αν δούμε κάτι που μας ανησυχεί, θα το αναβάλουμε», είπε.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA επέλεξε το Starship για να μεταφέρει αστροναύτες στη Σελήνη στα τέλη του 2025 -μια αποστολή γνωστή ως Artemis III- για πρώτη φορά μετά το τέλος του προγράμματος Απόλλων το 1972.

Το Starship αποτελείται από ένα διαστημόπλοιο ύψους 50 μέτρων σχεδιασμένο για τη μεταφορά πληρώματος και φορτίου το οποίο βρίσκεται πάνω σε έναν πύραυλο εκτόξευσης Super Heavy.

Το διαστημόπλοιο και ο πύραυλος Super Heavy, που αναφέρονται συνολικά ως Starship, δεν έχουν πετάξει ποτέ μαζί, αν και έχουν γίνει αρκετές υποτροχιακές δοκιμαστικές πτήσεις, μόνο του διαστημοπλοίου.

Πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA