ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπορικές πτήσεις: Προς κατάργηση ο κανόνας για τα 100ml υγρά στο αεροπλάνο

Το πρώτο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που εφάρμοσε νέους κανόνες σχετικά με τον κανόνα των 100 ml έγινε το City του Λονδίνου, σύμφωνα με το The Stylist.

Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη αλλαγή στις διαδικασίες ασφάλειας της αεροπορίας από τις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Οι νέοι τρισδιάστατοι σαρωτές ασφαλείας επιτρέπουν στους επιβάτες να έχουν φορητούς υπολογιστές και άλλα ηλεκτρονικά είδη στην τσάντα τους.

Το νέο όριο υγρών θα είναι έως 2 λίτρα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα χρειάζεται να κάνετε ολόκληρη προετοιμάσια για τα προϊόντα που θέλετε να πάρετε μαζί σας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του αεροδρομίου, Ρόμπερτ Σινκλέρ, δήλωσε: «Οι νέες λωρίδες δεν θα μειώσουν μόνο την ταλαιπωρία αλλά και τους χρόνους αναμονής, κάτι που ξέρω ότι θα λατρέψουν οι επιβάτες».

Τα νέα μηχανήματα CT θα ακολουθήσουν και σε άλλα μεγάλα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου έως τα μέσα του 2024. Έτσι, θα απαλλαχτούμε από την «αγωνία» να χωρέσουμε όλα τα προϊόντα που θα χρειαστούμε για το ταξίδι μας στις γνωστές μικρές συσκευασίες.

Η κυβέρνηση θέτει προθεσμία τον Ιούνιο του 2024 στα αεροδρόμια να εγκαταστήσουν νέα τεχνολογία ασφαλείας, ορίζοντας τον κανόνα του τελικού τερματισμού των 100 ml για υγρά σε μεγάλα αεροδρόμια στο μέλλον.

Οι επιβάτες θα μπορούν να αφήνουν υγρά και μεγάλα ηλεκτρικά αντικείμενα στις αποσκευές καμπίνας καθώς περνούν από την ασφάλεια, μειώνοντας την ταλαιπωρία τους.

Καθώς οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά τα επόμενα 2 χρόνια, οι ισχύοντες κανόνες θα συνεχίσουν να ισχύουν και οι επιβάτες θα πρέπει να επικοινωνούν με αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρείες πριν ταξιδέψουν.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA