ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

Νωρίτερα σήμερα, οι γιατροί της βασίλισσας Ελισάβετ ήταν «ανήσυχοι» για την κατάσταση της υγείας της και «συνέστησαν να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση» στην κατοικία του Μπαλμόραλ στην Σκωτία, όπως ανακοίνωσαν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση με την οποία υποβαθμίζονται οι φήμες ότι η βασίλισσα είχε πτώση.

Η βασιλική οικογένεια προχωρά σπάνια σε τέτοιου είδους ανακοινώσεις, και ως εκ τούτου οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι πράγματι η κατάσταση της υγείας της είναι σοβαρή.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη (08/09) η 96χρονη βασίλισσα ακύρωσε την προγραμματισμένη συνάντηση με τους συμβούλους της, μετά από σύσταση των γιατρών για ξεκούραση.  

Από το 2017 έχει ετοιμάσει όσα θα ήθελε να συμβούν μετά το θάνατο της και η Βασίλισσα Ελισάβετ, με την τελευταία ανανέωση του project που έχει τον τίτλο Operation London Bridge. Οι πρώτες γραμμές είχαν γραφτεί από τη δεκαετία του ’60. Έκτοτε έτυχε ουκ ολίγων αλλαγών. Οι επιθυμίες της Μονάρχη που έχει αντέξειπερισσότερο από 12 προέδρους των ΗΠΑ ανανεώθηκαν εν καιρώ πανδημίας.

Το BBC ONE  διέκοψε το πρόγραμμά του

Το δίκτυο BBC ONE  άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων. Ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Κάρολος έσπευσαν στο Μπαλμόραλ για να βρεθούν στο πλευρό της βασίλισσας.

Η μακροβιότερη βασίλισσα

H βασίλισσα Ελισάβετ ανέβηκε στον θρόνο μετά τον θάνατο του πατέρα της, βασιλιά Γεωργίου Στ΄, στις 6 Φεβρουαρίου 1952. Ήταν μόλις 25 ετών. Στέφθηκε βασίλισσα τον Ιούνιο, στην πρώτη στέψη που μεταδόθηκε τηλεοπτικά. 

Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός της βασιλείας της. Ο Ιωσήφ Στάλιν ήταν τότε ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, ο Χάρι Τρούμαν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Πόλεμος της Κορέας μαινόταν. Η Λιζ Τρας είναι η 15η πρωθυπουργός με την οποία συνεργάζεται η Ελισάβετ στη μακροχρόνια θητεία της.

Η Ελισάβετ έμεινε χήρα μετά τον θάνατο του συζύγου της, πρίγκιπα Φίλιππου, τον Απρίλιο του 2021, λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA