ΚΟΣΜΟΣ

500.000 δέντρα κόπηκαν για να χτιστεί το μέγα-εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο

Ο ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ, έχει επικρίνει τις τοπικές αρχές για τη διαχείριση των διαδηλωτών, αναφέροντας τους ως «αριστερούς διαδηλωτές». Σύμφωνα με την εταιρεία περιβαλλοντικής πληροφόρησης Kayrros, δορυφορικές εικόνες δείχνουν ότι 329 εκτάρια δάσους (περίπου 813 στρέμματα) κόπηκαν μεταξύ Μαρτίου 2020 και Μαΐου 2023, κάτι που αντιστοιχεί περίπου σε 500.000 δέντρα.

Από τον Μάιο, ακτιβιστές για το κλίμα έχουν διαμαρτυρηθεί κατά της σχεδιαζόμενης επέκτασης της gigafactory, καταλαμβάνοντας δεντρόσπιτα σε κοντινό στρατόπεδο και προσπαθώντας να εισέλθουν στον χώρο του εργοστασίου. Μια ομάδα έβαλε φωτιά σε έναν πυλώνα ηλεκτρικής ενέργειας, διακόπτοντας την παραγωγή του εργοστασίου για μερικές ημέρες τον Μάρτιο

Η Καρολίνα Ντρέζβο, από την περιβαλλοντική οργάνωση «Turn Off Tesla’s Tap», δήλωσε ότι η ανάλυση έδειξε ότι η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων της εταιρείας έχει προκαλέσει τοπική καταστροφή της φύσης, καθώς και παγκόσμιες ζημιές μέσω της εξόρυξης μετάλλων. «Σε μια από τις πιο ξηρές περιοχές της Γερμανίας, έχει ήδη καταστραφεί υπερβολικά μεγάλο μέρος του περιβάλλοντος», είπε. «Η επέκταση και η περαιτέρω καταστροφή δασών και η απειλή για την προστατευμένη περιοχή υδροδότησης πρέπει να αποτραπούν».

Τον Ιούλιο, εγκρίθηκε από το υπουργείο περιβάλλοντος της πολιτείας του Βρανδεμβούργου σχέδιο για την επέκταση του εργοστασίου της Tesla, διπλασιάζοντας την παραγωγή σε 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως.

Δεκάδες περιβαλλοντικά συμβάντα έχουν αναφερθεί στον χώρο του εργοστασίου, όπου παράγονται και εκατομμύρια κυψέλες μπαταριών, όπως διαρροές καυσίμων, χρωμάτων και αλουμινίου. Η Tesla δήλωσε ότι δεν υπήρξε περιβαλλοντική ζημιά και ότι εφαρμόστηκαν διορθωτικά μέτρα όπου ήταν απαραίτητο.

πηγή

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA