Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή 14 Αυγούστου

Άστατος θα είναι την Κυριακή ο καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη, με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Βαθμιαία ο καιρός θα γίνει γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις που στο Αιγαίο θα φθάνουν τα 7 με 8 μποφόρ.  Μικρή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία στα ανατολικά.

Στην Αττική γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρος νεφώσεις στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες και βαθμιαία αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις αναμένονται στην κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βόρεια. Βαθμιαία θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6, στα ανατολικά και νότια 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου