Categories: Ο ΚΑΙΡΟΣ

Βροχερός ο καιρός το Σάββατο 14/1

Το Σάββατο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά. Χιόνια στα βορειοδυτικά ορεινά. Περιορισμένη ορατότητα και παγετός κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια Ηπειρωτικά.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα ανατολικά και νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη δυτική Μακεδονία αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 κα στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα και στρεφόμενοι βαθμιαία και από τα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και από τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα 7 μποφόρ, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλία θα είναι έως και 10 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το βράδυ πιθανόν στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα δυτικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6  έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοδυτικοί 6 και τοπικά 7 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εξασθένηση. Στα νότια νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ελένη Τζαννάτου

Share
Published by
Ελένη Τζαννάτου