Categories: ΚΟΣΜΟΣ

Βερολίνο: Πακιστανός ο νεαρός δράστης της επίθεσης

Ο οδηγός του φορτηγού που έπεσε πάνω σε πλήθος σε πολυσύχναστη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο- σκοτώνοντας τουλάχιστον 12 και τραυματίζοντας δεκάδες-, είναι πρόσφυγας από το Πακιστάν ο οποίος έφτασε στη Γερμανία πριν μερικούς μήνες, σύμφωνα με τοπικά μέσα. Πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα “Die Welt” ότι ο ύποπτος, εισήλθε στη χώρα στις 16 Φεβρουαρίου και πως είχε συλληφθεί στο παρελθόν για ήσσονος σημασίας αδικήματα, που δεν συνδέονται με την τρομοκρατία. Κατά τη bild, που επικαλείται τις Γερμανικές αρχές ασφαλείας είναι 23χρονος και ονομάζεται Νάβεντ Μπ.

Μια άλλη γερμανική εφημερίδα, η Der Tagesspiegel, αναφέρει σε ρεπορτάζ της ότι ο δράστης του μακελειού είναι είτε Πακιστανός ή Αφγανός. Πάντως, όλα συγκλίνουν στο ότι ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο είναι πράγματι πακιστανικής καταγωγής σύμφωνα και με άρθρο της Washington Post που σημειώνει ότι έφτασε στη Γερμανία ως αιτούντος ασύλου -ωστόσο οι γερμανικές αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την ταυτότητά του.

Η Γερμανία, σημειώνουν τα τοπικά μέσα, αποτέλεσε το 2016 έναν “δημοφιλή” στόχο για τους τρομοκράτες. Το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για τουλάχιστον δυο επιθέσεις στη χώρα – δράστες και των δυο ήταν πρόσφυγες που ζητούσαν άσυλο.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι Αρχές αποκάλυψαν ότι ένα 12χρονο αγόρι επιχείρησε να πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στη Γερμανία. Ο νεαρός είναι Γερμανός υπήκοος, ιρακινής καταγωγής, και θεωρείται ύποπτος για σχέσεις με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού κράτους.

Πηγή: News.gr

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή