Categories: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τελικά οι vegetarian προκαλούν μεγαλύτερη ζημιά στον πλανήτη;

Όλοι θέλουμε να σώσουμε τον πλανήτη αλλά όταν έρχεται η ώρα να το κάνουμε είναι δύσκολο να αποφασίσουμε ποια συμβουλή να ακολουθήσουμε. Στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν ότι η υιοθέτηση μιας vegan διατροφής θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τη «μη βιώσιμη» Δυτική προτίμηση για το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, ωστόσο, φαίνεται να αντιφάσκει ευθέως σε αυτόν τον ισχυρισμό. 

Το εν λόγω πανεπιστήμιο υποστηρίζει σε έκθεσή του ότι «μετά τις συστάσεις του USDA η κατανάλωση περισσότερων φρούτων, λαχανικών, γαλακτοκομικών και θαλασσινών είναι πιο επιβλαβής για το περιβάλλον, επειδή αυτές οι τροφές προϋποθέτουν υψηλή χρήση των φυσικών πόρων και των αερίων του θερμοκηπίου (GHG) ανά θερμίδα». Ένας συν-συγγραφέας της μελέτης, ο καθηγητής Paul Fischbeck, προειδοποίησε για τους πόρους που απαιτούνται για την παραγωγή πολλών λαχανικών. «Η μελιτζάνα, το σέλινο και τα αγγούρια φαίνονται ιδιαίτερα ζημιογόνα σε σύγκριση με χοιρινό ή κοτόπουλο», είπε.

Επομένως τι πρέπει να κάνει ένας καταναλωτής; Συνολικά, η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καλύτερος τρόπος για να συρρικνωθεί το αποτύπωμά μας στην αλυσίδα τροφίμων είναι απλώς η χαμηλότερη θερμιδική πρόσληψη που θα οδηγήσει και στον περιορισμό της παχυσαρκίας. 

Πηγή: Εater.com

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA