Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τα 5 σημαντικότερα σημεία από τη συνέντευξη του Βασίλη Σπανούλη στην ΕΡΤ1

Ο Βασίλης Σπανούλης παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ1 και μίλησε εφ όλης της ύλης. Είχε αρκετό ζουμί, ξεχωρίσαμε τα σημαντικότερα σημεία της…

“Παίκτης σαν τον Διαμαντίδη δύσκολα θα ξαναβγεί”

Ο Διαμαντίδης είναι ένας πολύ μεγάλος παίκτης, θα μου λείψει αυτή η ανταγωνιστικότητα που έχουμε μέσα στο παρκέ. Υπήρξαμε συμπαίκτες στην εθνική και τον Παναθηναϊκό και έχουμε περάσει πολλά μαζί. Έχουμε εξαιρετική σχέση, παρά τα όσα έχουν γραφτεί και ειπωθεί όλα τα τελευταία χρόνια και είναι πολλά. Αυτό είναι καθαρά “παιχνίδια” των Μ.Μ.Ε. Που δεν μας επηρεάζουν καθόλου. Γνωρίζω πολύ καλά τον Δημήτρη και είμαι σίγουρος πως για να πάρει τέτοια απόφαση και να την ανακοινώσει, είναι 100% σίγουρος και συνειδητοποιημένος. Θέλει να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του και τα παιδιά του. Δύσκολα θα βγει παίκτης στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια σαν τον Διαμαντίδη.

“Η Εθνική πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα τον Γιάννη”

“Η Εθνική τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχει ως βασικό πυλώνα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έχει τρομερά φυσικά προσόντα και συνεχώς εξελίσσεται. Είναι δουλευταράς, ταπεινός κι αν συνεχίσει έτσι θα κάνει μεγάλη καριέρα. Η σωματοδομή του, το τρέξιμό του, τα φυσικά του προσόντα, είναι κάτι το απίστευτο, δεν το έχουμε δει ξανά στην Ελλάδα. Μπορεί να εξελιχθεί και να πλησιάσει τα στάνταρ του Ντουράντ, αν βελτιώσει πολύ το σουτ του στο μέλλον”.

“Ήταν γραφτό να ταιριάξω στον Ολυμπιακό”

“Πριν καν να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό, είχα επαφές με τον Ολυμπιακό και το 2005 όταν ήμουν στο Μαρούσι. Είχαμε μιλήσει και τότε, αλλά η υπόθεση δεν προχώρησε. Αυτή η σχέση με τον Ολυμπιακό έδεσε τόσο αρμονικά που η ιστορία εξελίχθηκε όπως έχει εξελιχθεί σήμερα. Μία όμορφη σχέση. Όταν πήγα στον Ολυμπιακό, πήγα με στόχο. Με τους Προέδρους θέλαμε να κάνουμε τον Ολυμπιακό και πάλι μεγάλο.
Ξέρεις, μου άρεσε η πρόκληση του να πάω στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα μπορώ να πω ότι μου άρεσε ο τρόπος που κατακτήσαμε τους τίτλους με τον Ολυμπιακό. Από παιδί μου άρεσε, και είχα σαν όνειρο, να κάνω κάτι διαφορετικό, να ηγηθώ μιας ομάδας που δεν είχε μεγάλο μπάτζετ ή απαραίτητα τους καλύτερους παίκτες, και με αυτή την ομάδα να φτάσω στην κορυφή. Μου άρεσε το γεγονός πως καταφέραμε όλα αυτά που καταφέραμε δίχως να περιμένουν πολλά πράγματα από εμάς.
Ήταν πιστεύω γραφτό να ταιριάξω στον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση μου. Είναι αμοιβαίο όλο αυτό, αυτό το “δέσιμο” και είμαι χαρούμενος και περήφανος που ανήκω στον Ολυμπιακό, αλλά και που είμαι αρχηγός του Ολυμπιακού.
Η τελευταία τετραετία ήταν εκπληκτική. Και μιλάω για τετραετία και όχι για πενταετία που βρίσκομαι στον Ολυμπιακό, γιατί αυτή η ομάδα “χτίστηκε” ουσιαστικά την σεζόν 2011-2012. Την πρώτη μου χρονιά ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Άλλη χημεία, άλλοι στόχοι, άλλο πλάνο. Την σεζόν 2011-2012 άλλαξε η φιλοσοφία της ομάδας μας και φτιάξαμε την ομάδα που ουσιαστικά είμαστε και σήμερα.

“Το κλίμα χάλασε στην Εθνική όταν πήγα στον Ολυμπιακό”

“Νομίζω πως το κλίμα κάπως χάλασε στην Εθνική όταν πήγα από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα να μπει το οπαδικό μέσα στην ομάδα. Ζήσαμε όμως μεγάλες επιτυχίες και είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τα όσα καταφέραμε. Με τα παιδιά όλα ήμασταν φίλοι και ζήσαμε μοναδικές στιγμές. Σταμάτησα, γιατί ένιωσα πως έπρεπε να σταματήσω. Ένιωσα πως δεν μπορώ να συνεχίσω, και να ακολουθήσω το πρόγραμμα”.

“Θέλω να συνεχίσω στον Ολυμπιακό”

“Τελειώνει το συμβόλαιο μου φέτος, αλλά θα δούμε τι θα γίνει. Όπως έχω πει, επιθυμία μου είναι να συνεχίσω να είμαι στον Ολυμπιακό. Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου με άλλη φανέλα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Θέλω να συνεχίσω και να ολοκληρώσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να μιλήσουμε με τους Προέδρους όταν έρθει η ώρα, να τα βρούμε και να συνεχίσουμε την συνεργασία μας. Το έχω πει πως είμαι χαρούμενος και περήφανος που ανήκω στον Ολυμπιακό, σε μία ομάδα που ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση μου. Όλα τα παιδιά, έτσι και εγώ, είμαστε ευλογημένοι που βρισκόμαστε στον Ολυμπιακό.
Δεν κοιτάζω τα στατιστικά μου, αυτό είναι αλήθεια. Όσον αφορά την δημιουργία, είναι κομμάτι του ρόλου μου. Ξέρεις, όλες οι αντίπαλες άμυνες συνηθίζουν να προσαρμόζονται πάνω μου, αρκετές φορές και με τρία άτομα, οπότε στόχος μου είναι πάντα ο ελεύθερος παίκτης, το να κάνω την καλύτερη επιλογή. Στόχος μου είναι να βοηθάω την ομάδα, είτε στην επίθεση, είτε στην δημιουργία και κυρίως το ζητούμενο είναι να κερδίζει”.

Ηλέκτρα Φακιολά