epa10025800 Ukrainian President Volodymyr Zelensky attends his joint press conference with Prime Minister of Luxembourg Xavier Bettel after their meeting in Kyiv, Ukraine, 21 June 2022. Xavier Bettel arrived to Kyiv and met with President Zelensky and top Ukrainian officials, at a time when the country is pushing for EU membership. EPA/SERGEY DOLZHENKO
Το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο (βορειοανατολικά) καταστράφηκε εξαιτίας ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων χθες Τετάρτη, κατήγγειλε στο βραδινό διάγγελμά του ο Oυκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Το βασικό κτίριο του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αίθουσες παραδόσεων, το μουσείο και η επιστημονική βιβλιοθήκη του χτυπήθηκαν από πυραύλους, απαρίθμησε ο κ. Ζελένσκι.
Ο βομβαρδισμός αυτός «χαρακτηρίζει τη ρωσική εισβολή με ακρίβεια 100%. Όταν πρόκειται για τον ορισμό της βαρβαρότητας, αυτό το πλήγμα ανταποκρίνεται περισσότερο στην περιγραφή», επέμεινε.
Ακόμη, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους χαιρέτισε το γεγονός ότι τα όπλα που λαμβάνουν οι δυνάμεις του Κιέβου από τους εταίρους της Ουκρανίας είναι «πολύ ισχυρά» και εξήρε την ακρίβειά τους. Ο ουκρανικός στρατός τα αξιοποιεί για να καταστρέψει αποθήκες και άλλους στόχους που είναι σημαντικοί από τη σκοπιά του ανεφοδιασμού για τα ρωσικά στρατεύματα, πρόσθεσε.
«Αυτό μειώνει τη δυνατότητα του ρωσικού στρατού να συνεχίσει την επίθεση. Οι απώλειες των δυνάμεων κατοχής θα συνεχίσουν να αυξάνονται κάθε εβδομάδα, όπως και η δυσκολία στον ανεφοδιασμό τους», διαβεβαίωσε ο Oυκρανός πρόεδρος.
(AΠΕ-ΜΠΕ)