ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ουκρανία: Ένας νεκρός, πέντε τραυματίες από ρωσική επίθεση στη Χερσώνα

Ρωσική επίθεση στην περιφέρεια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και πέντε άλλοι να τραυματιστούν, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Το χωριό Αντονίβκα δέχθηκε επίθεση, σύμφωνα με ανάρτηση του κυβερνήτη Ολεξάντρ Προκούντιν στο Telegram. Τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται, σύμφωνα με τον ίδιο.

Την ίδια ώρα, ρωσική επίθεση στην πόλη του Χαρκόβου στη βορειοανατολική Ουκρανία προκάλεσε σήμερα τον τραυματισμό τουλάχιστον 21 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Ο κυβερνήτης Όλεχ Σινεχούμποφ δήλωσε μέσω της εφαρμογής μηνυμάτων Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε ζημιές σε υποδομές και ότι οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν το είδος του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Ο ίδιος και ο δήμαρχος του Χαρκόβου, ο Ιχόρ Τέρεχοφ, δήλωσαν ότι αυτό που πιθανόν επλήγη ήταν μη στρατιωτική παραγωγική μονάδα. Ο Τέρεχοφ είπε ότι στο σημείο ξέσπασε πυρκαγιά.

Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι 17 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός 16χρονου.

Σε απόσταση 30 χλμ από τα σύνορα με τη Ρωσία, το Χάρκοβο έχει αποτελέσει πολλές φορές στόχο ρωσικών επιθέσεων από την αρχή της εισβολής της Μόσχας τον Φεβρουάριο του 2022.

Την περασμένη εβδομάδα, επίθεση με ρωσική κατευθυνόμενη βόμβα στην πόλη χτύπησε πενταώροφη πολυκατοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 10 ανθρώπων, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA