ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Μπάιντεν για Πολωνία: Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα ευθύνεται για την έκρηξη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους εταίρους της χώρας του στην G7 και στο ΝΑΤΟ ότι η πυραυλική έκρηξη χθες Τρίτη στην Πολωνία προκλήθηκε από την ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα, δήλωσε στο Reuters πηγή από τη Συμμαχία σήμερα.

Ο Μπάιντεν είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους στην Ινδονησία, όπου βρίσκεται για τη σύνοδο της G20, ότι είναι «απίθανο» η Ρωσία να εξαπέλυσε τον πύραυλο αυτό.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως η έκρηξη στο πολωνικό έδαφος προκλήθηκε από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο και πως τα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία δεν έφθασαν πιο κοντά από 35 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε επίσης ότι δεν στοχοποίησε το Κίεβο στη διάρκεια των χθεσινών εκτεταμένων πληγμάτων. Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς στην πόλη ανέφεραν πυραυλικά πλήγματα, μεταξύ άλλων και σε κτίρια κατοικιών, και διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη χθες σε μερικές από τις πιο σφοδρές επιθέσεις που έχουν σημειωθεί αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία πριν από εννέα μήνες.

Από την πρώτη στιγμή, η Ρωσία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή, κάνοντας παράλληλα λόγο για προβοκάτσια. Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της χώρας ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, πως τα συντρίμμια που εντοπίστηκαν στην περιοχή ανήκουν σε ουκρανικό αντιπυραυλικό S-300.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA